Protest la Dorohoi împotriva purtării măștilor în școli. Primarul localității pentru B1.RO: Voi lua legătura cu protestatarii pentru a afla mai multe despre nemulțumirile lor

Protest la Dorohoi împotriva purtării măștilor în școli. Primarul localității pentru B1.RO: Voi lua legătura cu protestatarii pentru a afla mai multe despre nemulțumirile lor

Un protest împotriva purtării măștii a fost organizat în această săptămână în faţa primăriei Dorohoi. Un grup de peste 35 de 35 de mămici, însoţite de copii, și-au declarat nemulțumirea față de obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară de către elevi în școlile din localitate.

Potrivit presei locale, acţiunea de protest a fost iniţiată de Andreea Fetcu, o mamă îngrijorată de efectele pe care purtarea măştii o are asupra propriilor copii. Ea a reușit să convingă și alte mămici care au protestat la rândul lor față de măsura impusă de către autorități.

Contactat despre B1.RO, primarul din Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a precizat că nu a fost prezent la primărie în timpul desfășurării protestului, fiind plecat din localitate. Abia în cursul zilei de astăzi va reveni în municipiul Dorohoi și a ținut să precizeze că va lua legătura cu grupul de protestatari pentru a afla mai multe detalii despre nemulțumiri.

Părinții din Dorohoi au luat inițiativă pentru organizarea protestului, dorind să atragă atenția cu privire la purtarea măștii și impactul negativ al acesteia.

„Nu suntem mulțumiți de purtarea măștii în instituții și vrem cu totul altceva. Copiii noștri ar trebui să poată să meargă la școală în condiții normale, fără mască și distanțare socială, să se poată juca și să dezvolte imunitate.”, a spus o mamă, participantă la protest pentru dorohoinews.ro.

Protestul a avut loc în mod legal, cu autorizație pentru două ore de manifestare, iar pe parcursul acestuia au fost respectate toate măsurile specifice: distanțarea socială și purtarea măștilor. La protest au fost prezente și autoritățile, Jandarmeria, Pompierii, Poliția Municipală și Poliția Locală, care au asigurat buna desfășurare a protestului.

Andreea Fetcu, iniţiatoarea protestului şi cea care a depus documentaţiile la primăria Dorohoi, în vederea autorizării acţiunii, motivează prezenţa în faţa primăriei, sub slolganul “Stop masca în şcoli”, scrieRealitatea Dorohoiană.

„Nu suntem de acord cu purtarea măştii, de către copii, în şcoli. Cum au ieşit mamele în multe oraşe din ţară aşa şi noi am ieşit în lupta pentru protejarea copiilor noştri. Vrem să spunem publicului despre impactul negativ pe care îl are purtarea măştilor asupra dezvoltării copiilor noştri, începând de la şase ani şi până la vârsta adolescenţei. Au obligat copiii să poarte mască patru, şase sau opt ore pe zi, cât au ei de stat la şcoală. Copilul meu vreau să beneficieze de o stare de sănătate maximă. Când îi pui copilului masca pe faţă, mai are el sănătate maximă sau dreptul la o dezvoltare normală?”, se întreabă Andreea Fetcu, iniţiatoarea protestului.

În contextul pandemiei, desfășurarea cursurilor s-a diferențiat de cea din anii anteriori, fiind impuse anumite restricții. Printre acestea se remarcă purtarea măștii, obligatorie pe tot parcursul orelor și în toate instituțiile. Câțiva părinți din Dorohoi au luat inițiativă pentru organizarea unui protest, dorind să atragă atenția cu privire la purtarea măștii și impactul negativ al acesteia.

Ultima oră
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați