Șapte percheziții în județele Botoșani și Suceava. Hoții, care au furat 14 animale, au fost reținuți

Șapte percheziții în județele Botoșani și Suceava. Hoții, care au furat 14 animale, au fost reținuți
Foto: Pixabay

Doi bărbați din județul Botoșani au fost reținuți de poliţişti după ce ar fi furat mai multe animale lăsate la păscut pe câmp.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi au efectuat şapte percheziţii la persoanelor bănuite de furtul mai multor animale, conform IPJ Botoșani, transmite Monitorulbt.

Infracțiune de 70.000 de lei: Câte animale au fost furate

În urma acțiunilor, au fost reţinuţi doi bărbaţi de 32 şi, respectiv, 39 de ani, care ar fi furat 14 cai, vaci și capre de pe terenurile pe care animalele se aflau la păscut.

„În urma administrării probatoriului, s-a stabilit faptul că în perioada 17 mai-8 iunie 2022, cei doi bărbaţi, ar fi sustras 14 animale, cabaline, bovine şi caprine, de pe terenurile pe care acestea erau lăsate de proprietari sau din curţile persoanelor vătămate, de pe raza localităţilor Văculeşti, Cândeşti, Mihăileni, Bucecea şi Cristineşti, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 68.000 de lei”, a declarat IPJ Botoșani.

Mandatele au fost emise pentru locaţile ce aparțin persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii din comuna Lozna din judeţul Botoşani şi oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava.

„În urma activităţilor desfăşurate la locaţiile vizate au fost identificate 10 dintre animalele sustrase, precum şi alte mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză”, a precizat oficialul IPJ.

Cei doi bărbaţi au fost conduși la sediul poliției sunt acuzaţi de furt calificat, fiind reținuți pentru 24 de ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe