Percheziţii în Prahova, într-un dosar de furt de lemne şi şantaj. Nouă persoane vor fi duse la audieri

Percheziţii în Prahova, într-un dosar de furt de lemne şi şantaj. Nouă persoane vor fi duse la audieri
copaci tăiați, sursă foto: Pixabay

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova realizează, marţi dimineaţă, cinci percheziţii la domiciliu în două comune din judeţ. Perchezițiile vor avea loc la domiciliul unor  persoane suspecte că ar fi  tăiat arbori, fără drept, sau au furat  material lemnos, conform Agerpres.

În urma acestor activități, nouă persoane vor fi duse la audieri,  potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Percheziţii în Prahova, într-un dosar de furt de lemne şi şantaj

Perchezițiile vizează mai multe persoane suspecte că ar fi  tăiat arbori, fără drept, sau au furat  material lemnos, conform Agerpres.

Astfel că, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale care face parte din  cadrul Poliţiei Române.

Totodată, acțiunile beneficiază de sprijinul  jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti, dar și de ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, conform G4media.ro.

Mită, abuz în serviciu și protecție unor firme care tăiau lemn ilegal

Reamintim că, polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Alba sunt vizați de procurorii DNA într-un mega-dosar în care sunt suspectați că au oferit protecție pentru „mafia lemnului”. Zece din cele 50 de percheziții au avut loc în județul Alba  la IPJ Alba, potrivit Alba24.ro.

Mega-ancheta vizează polițiști, funcționari publici și oameni de afaceri din domeniul exploatărilor forestiere. Procurorii suspectează că o parte dintre polițiști sau funcționari ai statului ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu pentru a nu își îndeplini sarcinile de verificare prevenire și control a traficului de masă lemnoasă.Polițiștii sunt suspectați că ar fi oferit o presupusă protecție unor firme care tăiau ilegal lemn, iar aceste firme accesau fonduri europene.

„În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 50 de locații situate pe raza județului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe