Se redeschide în totalitate circulaţia pe Transalpina începând cu 1 iunie, ora 08:00. Care sunt restricţiile de circulație

Se redeschide în totalitate circulaţia pe Transalpina începând cu 1 iunie, ora 08:00. Care sunt restricţiile de circulație
Transalpina de Apuseni / Foto: Facebook.com/JudetulAlba

O comisie formată din reprezentaţi de la Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră a constatat că sunt întrunite condiţiile de siguranţă pentru redeschiderea circulaţiei. Este vorba de sectorul de drum din Gorj, în lungime de aproximativ 25 de kilometri, cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, care este închis circulaţiei pe perioada rece. Lucrările de deszăpezire pe acest sector au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Circulaţia rutieră va fi închisă pe timpul nopţii, între orele 21.00 şi 7.00. De asemenea, a fost stabilită o limită de greutate de 3,5 tone, precum şi o viteză maximă de 30 km pe oră. ”În urma verificărilor, efectuate de către o Comisie de Revizie Specială, formată din reprezentanţi CNAIR şi DRDP Craiova, s-a luat decizia ca circulaţia pe drumul naţional DN 67 C-Transalpina să se redeschidă, începând cu data de 01.06.2022, ora 08.00”, a transmis, marţi, Prefectura Gorj, într-un comunicat de presă.

Cel mai înalt drum din România este spectaculos atât pentru turiștii români cât și pentru cei veniți din alte țări

Drumul ajunge la o altitudine de 2.145 de metri. Transalpina are o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri. Drumul traversează Munţii Parâng şi ajunge la înălţimea de 2.145 de metri, în pasul Urdele. Peisajele care pot fi admirate de cei care parcurg acestă şosea sunt extraordinare, iar drumul este foarte căutat de turişti din ţară şi din străinătate. Transalpina este şi o cale de legătură între Ardeal şi Oltenia. Drumul străbate trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt