Sectorul 1 nu scapă de munții de gunoaie. Șeful Gărzii de Mediu: „Nu s-au înțeles la preț”

Sectorul 1 nu scapă de munții de gunoaie. Șeful Gărzii de Mediu: „Nu s-au înțeles la preț
Clotilde Armand

Cetățenii din Sectorul 1 al Bucureștiului nu scapă de gunoaie. Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a anunțat că problema deșeurilor din cel mai bogat sector al Capitalei este departe de a fi rezolvată. Primăria și prestatorul de servicii nu s-au înțeles asupra tarifului.

„Din păcate, încă nu au căzut la înţelegere vis-a-vis de preţ. Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri şi faptul că depozitul ţine la acest preţ. Se caută de la nivel de Minister, administraţii locale din Bucureşti soluţii pentru aceste stuaţii neplăcute, în contextul în care pot să apară oriunde în ţară”, a declarat Berceanu, pentru Digi24.

Șeful Gărzii de Mediu: „Planul de gestiune a deșeurilor trebuia să se fi născut de 20 de ani”

De asemenea, oficialul Gărzii de Mediu a atenționat cu privire la faptul că Bucureștiul nu are un plan concret de colectare a deșeurilor. În opinia lui Berceanu, acesta trebuia să existe de două decenii. Astfel, în condițiile actuale, problema gunoaielor este abia la început.

„Din păcate, trebuie să învăţăm din această lecţie aspră că, orice ne gândim noi să facem în viitor despre deşeuri, trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică şi trebuie să avem o strategie pe termen lung. Planul acesta de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”, a declarat Berceanu.

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută