Sibiu: Morga Spitalului Județean a devenit neîncăpătoare. Un container special a fost adus pentru depoziterea temporară a cadavrelor

Sibiu: Morga Spitalului Județean a devenit neîncăpătoare. Un container special a fost adus pentru depoziterea temporară a cadavrelor
Foto: Hepta

Spitalul Județean din Sibiu nu mai face față numărului mare de pacienți răpuși de COVID înultima perioadă.La cererea Serviciului de Anatomie Patologică, conducerea spitalului a solicitat un container special pentru depozitarea temporară a cadavrelor.Containerul metalic îndeplininește condițiile de securitate epidemiologică și a fost pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraș.

”In context pandemic, numarul deceselor consemnate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut. Ca urmare, Serviciul de Anatomie Patologică a facut demersuri catre conducerea spitalului pentru identificarea unui spatiu pentru depozitarea temporara a cadavrelor”, a precizat pentru StirideSibiu Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, potrivit stiridesibiu.ro.

Clădirea în carefuncționează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeași cu cea unde funcționează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni și cuo capacitate de maxime 10 – 12 locuri.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că județul Sibiu are cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 din țară: 6,89, urmat deCluj cu 6,56 și Sălaj, cu 6,47.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 255 de decese Covid. În ultimele zile, în județ s-auînregistrat între 10 și 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.