Sorin Cîmpeanu: Lucrările elevilor din Dâmbovița sunt evaluate digital. În 2023 am putea extinde practica la nivel național

Sorin Cîmpeanu: Lucrările elevilor din Dâmbovița sunt evaluate digital. În 2023 am putea extinde practica la nivel național
Schimbări radicale la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Computerizarea examenelor, pe agenta ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației a afirmat marţi că, în premieră, lucrările elevilor din Dâmboviţa care au participat la examenul de Evaluare Naţională au fost scanate, iar evaluarea va putea fi făcută digital.

Examenul de limba română la Evaluarea Națională 2022 a început, marți, la ora 9.00

„Până la acest moment, proiectul pilot derulat la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost un succes, în sensul în care, contrar îngrijorărilor, timpul mediu de scanare şi încărcare a unei lucrări a fost de două minute. Şi aici este vorba, nu uitaţi, de şcoli din mediul rural cu o slabă conexiune la internet.” Sorin Cîmpeanu a spus că, în funcţie de cum se va derula operaţiunea de evaluare, anul viitor proiectul se va putea extinde la nivel naţional.

Sursa foto: Pixabay

„Având în vedere acest succes de etapă, vom vedea până la final cum se va derula şi operaţiunea de evaluare, sunt încrezător că anul viitor vom putea extinde la nivel naţional această procedură de scanare şi încărcare, practic de digitalizare a proceselor ce ţin de Evaluarea Naţională, dar şi a proceselor ce ţin de examenul de Bacalaureat.”, a precizat ministrul Educaţiei. Ministrul a menţionat că urmează faza pilot la Bacalaureat, în judeţul Călăraşi.

Un bărbat s-a înecat în râul Dâmbovița
Știri Locale - 26 iun, 09:58
Un bărbat s-a înecat în râul Dâmbovița

155.820 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru Evaluarea Naţională, sesiunea 14-30 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe