Târgul de Crăciun din Vaslui se închide fix în Ajun. Primarul a explicat decizia

Târgul de Crăciun din Vaslui se închide fix în Ajun. Primarul a explicat decizia
Stand cu ornamente de Cărciun / Foto: Lynda Hinton (Unsplash.com)

Situație atipică în Vaslui: Târgul de Crăciun organizat în oraș se închide chiar de Ajun, pe data de 24 decembrie. Primarul a oferit și explicația.

Decizia a fost luată de toți comercianții pentru a putea petrece Sărbătoarea Nașterii Domnului în sânul familiei, potrivit edilului local Vasile Pavăl, citat de Vremea Nouă. Din acest motiv, vasluienii care vor dori să meargă la târg fix în perioada sărbătorilor, vor trebui să se deplaseze la Iași sau în alte orașe învecinate.

2021, atipic pentru târgurile de Crăciun

Târgurile de Crăciun din România sunt organizate în condiții destul de diferite, la nivel local. În centrul Bucureștiului, Cluj-Napoca și Sibiu au fost montate garduri, iar accesul este interzis cetățenilor fără pașaport verde de vaccinare. Pe de altă parte, în Capitală există și târguri mai mici, unde nu este necesară prezentarea controversatului document digital.

Târgul de Crăciun de la Craiova se află în topul celor mai frumoase din Europa, organizat pe o suprafață de jumătate de kilometru pătrat, deschis în trei piețe din oraș. Târgul organizat de către adminsitrația Lia Olguța Vasilescu a fost înscris pe EuropeanBestDestinations, la secțiunea Christmas Markets.

De asemenea, nici pentru Târgul de Crăciun din Brașov nu este necesară prezentarea certificatului de vaccinare.