Traficul feroviar, blocat la Cluj după ce două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat (VIDEO)

Traficul feroviar, blocat la Cluj după ce două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat (VIDEO)
Foto: captură video YouTube / AlesdOnline

Circulația feroviară este închisă pe raza stației CF Ciucea, după ce două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la ieșirea din stație. Marfarul aparținea unui operator privat ce transporta cereale.

Călătorii care se aflau în trenul Cluj – Oradea, ce va înregistra întârzieri din cauza incidentului, vor fi transportați cu mijloace auto, după cum a informat CFR.

Traficul feroviar, întrerupt la Cluj după ce două vagoane ale unui tren de marfă au deraiat

Traficul Feroviar este întrerupt, momentan, la Cluj, după ce au deraiat cele două vagoane ale trenului privat. Marfarul avea în compunere 33 de vagoane și transporta cereale pe ruta Iernut – Episcopia Bihor.

Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagoanelor și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza stației Ciucea.

Informăm totodată faptul că, pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători pe relația Cluj – Oradea, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor, din trenurile care tranzitau stația Ciucea, cu mijloace auto, între stațiile Poieni – Piatra Craiului”, informează CFR Călători.

Călătorii ale căror trenuri întârzie, preluați de mijloace de transport auto

Călătorii aflați într-un tren Regio ce mergea pe ruta Cluj – Oradea vor fi transportați cu mijloace auto către destinație, în cursul acestei seri. Astfel, se va realiza transbordarea cu mijloace auto pentru călătorii aflați în trenurile R 3075, operat de CFR Călători și R 10659/10658, al unui operator privat.

Precizăm faptul că transbordarea cu mijloace auto, între staţiile Poieni – Piatra Craiului, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune”, a mai comunicat CFR Călători SA.

Urmăriți B1TV.ro și pe