Turist din București, decedat în Munții Făgăraș. A căzut în gol 400 de metri (FOTO)

Un bucureștean în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața în Munții Făgăraș, după ce a căzut în gol 400 de metri, de pe creasta Arpășelului.

Deși era echipat corespunzător pentru escaladă și destul de experimentat, bărbatul a alunecat încercând să escaladeze o creastă, fiind găsit inconștient de către salvamontiștii de la Cota 2000.

Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”, a precizat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, pentru Digi 24, citează newsbv.ro

Bărbatul, cadru militar în București, a supraviețuit până a venit elicopterul, dar leziunile i-au fost fatale.

Drumeții cu trolerul și cu manelele la maximum, pe munte

Săptămâna trecută, la Vârful Moldoveanu, cel mai înalt punct din România (2.544 metri), salvamontiștii din Argeș, aflați la patrulare, s-au întâlnit luni cu un grup de oameni care urca pe munte ascultând manele la maximum și cu un turist care urca pe munte cu trolerul.

„Ne gândeam să ridiculizăm momentele, dar… No comment! Să nu vă mirați când auziți povestite situații penibile, care au sfârșit urât. Domnul cu trolerul a plecat de la Bâlea Lac spre Moldoveanu, așa cum îl vedeți, ca la aeroport „, au comentat salvamontiștii pe internet, publicând imaginile incredibile.

Tags: