Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști

Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
Foto: Pixabay.com

Polițiștii din cadrul Poliției Locale Constanța au sancționat aspru vânzătorii ambulanți, în urma controalelor realizate începând cu luna mai, pe raza municipiului și a stațiunii Mamaia.

Agenții urmăresc modul în care sunt respectate prevederile O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și ale H.C.L. nr. 427/2017 și din păcate, abaterile și neregulile nu au lipsit de pe litoral.

Polițiștii locali de la Constanța au dat peste 500 de amenzi, în valoare totală de 103.450 lei.

Bunurile, confiscate de la vânzătorii ambulanți

Totodată, pe plaja din Mamaia au existat și situații în care mai multe produse alimentare au fost confiscate de la vânzătorii ambulanți.

În Constanța, aceste controale se desfășoară în mod constant, realizându-se atât în sezonul estival, cât și în extra sezon, informează Ziua de Constanța.

Cât costă porumbul fiert pe plaja de la Mamaia

Conform site-urilor de rezervări online prețul de pornire a unei cazări de două nopți pe litoralul românesc este de 800-1000 de lei. Pentru cine își dorește să stea într-o zonă de fițe, ami precis în Mamaia Nord, trebuie să scoată din buzunar nici mai puțin nici mai mult de 10,000 de lei pentru unul dintre cele mai renumite blocuri cu apartamente în regim hotelier.

În funcție de facilitățle pe care le oferă spațiile de cazare, în general la un hotel de patru stele prețul aproximativ ar fi de 4500 de lei pentru două nopți de cazare. Apart-hotelurile au început să fie un nou trend printre tipul de ședere pe care îl au la dispoziție turiștii. În zona Mamaia majoritatea spațiilor de cazare sunt de acest tip.

De scumpiri nu au scăpat nici serviciile de la restaurante sau localuri. Pentru o ciorbă, o porție de hamsii și o bere, un turist trebuie să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 70 de lei,

La toate acestea se adaugă prețurile pentru parcare. Pentru a-ți parca mașina în zona stațiunii Mamaia trebuie să plătești aproape 100 de lei pe zi.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)