Un bărbat din Galați, care a amenințat că se sinucide cu o armă de foc, a fost amendat de polițiști

Un bărbat din Galați, care a amenințat că se sinucide cu o armă de foc, a fost amendat de polițiști
Foto: Facebook

Bărbatul din Galaţi, în vârstă de 46 de ani, a fost amendat cu 1.000 de lei de poliţişti, după ce a sunat la 112 ameninţând că se sinucide cu o armă de foc, iar forţele de ordine l-au găsit într-o avansată stare de ebrietate, dar fără nicio armă, informează Agerpres.

Incidentul a avut loc marți seara. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la blocul indicat, iar cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Galaţi au intervenit în locuinţa acestuia, fără a fi necesară folosirea forţei.

Individul nu deținea nicio armă

A fost nevoie de mai bine de două ore de negocieri pentru ca individul să le permită echipajelor de intervenție să intre în apartamentul în care se aflau atât el, cât și soția sa.

Echipele de intervenție au reușit într-un final să-l calmeze și să-l convingă pe individul aflat sub influența alcoolului, dar și a substanțelor psihoactive, să primească ajutor.

Bărbatul care a amenințat că se sinucide era stare avansată de ebrietate. În locuință nu a fost găsită nicio armă. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține niciun tip de armă.

Din cauza stării în care acesta se afla, a fost condus la Spitalul Municipal Elisabeta Doamna Galaţi – Secţia Psihiatrie, unde a rămas internat.

Bărbatul apelase în acea zi și la ambulanță

În cursul zilei, bărbatul a sunat și la ambulanță, acuzând dureri în piept, însă la sosirea paramedicilor a devenit violent. La ambele intervenții, asistenții medicali au constatat că omul era sub influența alcoolului, dar și a unor substanțe psihoactive.

„Un pacient cu istoric care a mai fost agresiv la adresa echipajelor de ambulață, un pacient periculos în sensul că orcând pot avea loc acțiuni de violență împotriva echipajelor de ambulanță sau forțelor de ordine”, a declarat purtătorul de cuvânt Ambulanța Galați.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.000 de lei pentru apelarea nejustificată la 112, mai arată IPJ Galaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe