Un bebeluș de patru luni din Sibiu, infectat cu coronavirus, a murit. Micuțul suferea de mai multe afecțiuni

Un bebeluș de patru luni din Sibiu, infectat cu coronavirus, a murit. Micuțul suferea de mai multe afecțiuni
Foto: Pixabay.com

Autorităţile sanitare au anunțat miercuri decesul din cauza Covid-19 al unui bebeluş de numai patru luni, care devine astfel cea mai tânără victimă a coronavirusului din România.Copilul se afla internat în Spitalul Județean Sibiu.

Un bebeluş de 4 luni a murit în Sibiu după ce s-a infectat cu SARS-Cov-2

Româniaa înregistrat, miercuri, al doilea deces al unui copil cauzat denoul coronavirus de tip SARS-CoV-2, fiind vorba despre unbebelușde doar patru luni.Grupul de Informare Strategică a anunțat că băiețelul avea „mai multe comorbidități accentuate”, la fel ca și alți 100 din total de 107, raportațiîn ultimele 24 de ore.

Bebeluşul era din Sibiu, iar la momentul decesului se aflainternat tot într-un spital din municipiu.

„Copilul a fost internat la noi în spital în data de 20 octombrie. Avea multiple alte afecţiuni. A fost intubat şi ventilat mecanic imediat după punerea diagnosticului. Copilul era din judeţul Sibiu, localitatea Nocrich şi este unul dintre cei trei pacienţi cu COVID-19 internaţi în ATI la Spitalul de Pediatrie din Sibiu şi singurul care a fost şi intubat”, a declarat dr. Ioana Mătăcuţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, conform Mediafax.

Copilul este astfel cea mai tânără victimă a pandemiei decoronavirusdinRomânia.

România a înregistrat miercuri un nou record absolut

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 5.343 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, în același interval fiind prelucrate 36.815 teste.Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 777 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În prezent, în secțiile de terapie intensivă de la nivelul întregii țări sunt internați 861 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19. Totodată, autoritățile au anunțat că de marți până miercuri au murit107 persoane infectate cucoronavirus.

”În intervalul 27.10.2020 (10:00)– 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.”, se arată în comunicatul transmis miercuri de GCS.

Dintre acestea, 1deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 de ani, 7 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 38 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în momentul de față.

Până miercuri, în România au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 6.681 dintre acestea au murit.