Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul. Bărbatul a scăpat ca prin minune

Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul. Bărbatul a scăpat ca prin minune
Foto: Facebook: Mănăstirea Sihăstria Putnei

Un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost atacat de  urs, în timp ce se afla la cules de ciuperci în pădure.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a reușit să scate cu viață, dar s-a ales cu multiple răni.

Călugărul se afla la cules de ciuperci în pădurea din apropiere, în momentul în care a găsit un pui de urs și a decis să se joace cu el, ignorând faptul că era un animal sălbatic.

Călugărul, atacat de o ursoaică după ce s-a jucat cu puiul acesteia

La scurt timp și-a făcut apariția și mama ursulețului, o ursoaică care nu a fost deloc blândă. Bărbatul a reușit să scape cu viață ca prin minune, dar s-a ales cu multiple răni în zona spatelui.

„În cursul zilei de 13 iulie 2021, la ora 13:00, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a fost atacat de urs în pădure și a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor.

Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, pentru Știri din Bucovina.