Un candidat la Primăria Pașcani are fotografii cu membrii unui clan periculos din Moldova. ”Pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”

Un candidat la Primăria Pașcani are fotografii cu membrii unui clan periculos din Moldova. ''Pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”
Foto: Facebook

Lică Radu Dumitriu, candidat la Primăria Pașcani din partea Partidului Verde are fotografii cu mai mulțimembrii al unui clan periculos din Moldova, care se ocupă cu proxenetismul. Clanul Gangal este cunoscutîn zona Moldovei pentru problemele cu legea.

Aceștia se ocupau cu furtul de animale din gospodăriile oamenilor.

“Operațiunea Vaca” a fost coordonată de Mișu Gangal, alături de alți20 de oameni. Clanul fura între două și cinci animale.

Mișu Gangal a fost condamnat, în 2014, pentru constituire de grup infracțional organizat.

Polițiștiiau arestat, în 2019,doi membri ai clanului pentru proxenetism. Aceștia au fost acuzați cătraficau fete, unele dintre ele fiind minore.

De cine a fost susținut Lică Radu Dumitru

El a fost susținutpe plan local inclusiv de la vicepreședintele actual al Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, care a migrat și el de la ALDE spre Partidul Verde.

Acesta recunoaște că a fost susținutdeChirilă și candidează pentru că nu este mulțumit de ceea ce au făcut ceilalți primari, conform Libertatea.

“Nu aș vrea să dau în fostul primar, să zic nimic, dar la Pașcani e sărăcie, e un oraș îmbătrânit, tineretul pleacă. Am considerat că trebuie să candideze cineva din popor. Eu sunt crescut aici, am trăit aici, am familia aici. Dacă ăla nu ridică capul sus, ăla nu, ăla nu, rămânem așa, la nivelul de trai zero”, a spusel.

De asemenea, el a fost arestat la începutul anilor 2000, după ce a plasat bani falși pe piață.

Ce a declarat acesta

“Cine nu are păcat, să arunce primul piatra! DIICOT a vrut să-mi bage acuzațiile pe gât”, spune acesta.

“Nu am fost acuzat, DIICOT m-a implicat pe mine că am cerut bani, dar nu am făcut parte din dosarul ăla, am dat o declarație și atât. DIICOT a vrut să îmi bage acuzațiile pe gât, dar martorii audiați în dosar au spus adevărul. Nu am avut nicio legătură cu nicio sechestrare”.

Lică Radu Dumitriu spune căeste o poză mai veche și că nu ar avea cum să fie proxenet.

“De ce nu spune nimeni că apar în poze și cu sportivi de performanță? Au văzut că stau mai bine în sondaje, au început să dea cu noroi în mine. Acum au găsit că sunt interlop, proxenet, tâlhar, recuperator. Să arunce cu piatra în mine ăla care nu a făcut nimic! Apar în poze? Da, pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”, a spus Dumitriu. “Cum aș putea să fiu proxenet, să fac trafic de minori? Am o fetiță de nouă ani. Aia e o poză veche, de șase-șapte ani. Ne-am întâlnit la gale de box, erau și ei. Dacă am făcut un chef, care a fost problema? Am omorât pe cineva? Eu sau ei? Nu înseamnă nu ai dreptul să te reabilitezi. Dacă face cineva o prostie, gata? Îl denigrăm de tot?”, susține candidatul.

Ultima oră
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei