Un candidat la Primăria Pașcani are fotografii cu membrii unui clan periculos din Moldova. ”Pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”

Un candidat la Primăria Pașcani are fotografii cu membrii unui clan periculos din Moldova. ''Pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”
Foto: Facebook

Lică Radu Dumitriu, candidat la Primăria Pașcani din partea Partidului Verde are fotografii cu mai mulțimembrii al unui clan periculos din Moldova, care se ocupă cu proxenetismul. Clanul Gangal este cunoscutîn zona Moldovei pentru problemele cu legea.

Aceștia se ocupau cu furtul de animale din gospodăriile oamenilor.

“Operațiunea Vaca” a fost coordonată de Mișu Gangal, alături de alți20 de oameni. Clanul fura între două și cinci animale.

Mișu Gangal a fost condamnat, în 2014, pentru constituire de grup infracțional organizat.

Polițiștiiau arestat, în 2019,doi membri ai clanului pentru proxenetism. Aceștia au fost acuzați cătraficau fete, unele dintre ele fiind minore.

De cine a fost susținut Lică Radu Dumitru

El a fost susținutpe plan local inclusiv de la vicepreședintele actual al Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, care a migrat și el de la ALDE spre Partidul Verde.

Acesta recunoaște că a fost susținutdeChirilă și candidează pentru că nu este mulțumit de ceea ce au făcut ceilalți primari, conform Libertatea.

“Nu aș vrea să dau în fostul primar, să zic nimic, dar la Pașcani e sărăcie, e un oraș îmbătrânit, tineretul pleacă. Am considerat că trebuie să candideze cineva din popor. Eu sunt crescut aici, am trăit aici, am familia aici. Dacă ăla nu ridică capul sus, ăla nu, ăla nu, rămânem așa, la nivelul de trai zero”, a spusel.

De asemenea, el a fost arestat la începutul anilor 2000, după ce a plasat bani falși pe piață.

Ce a declarat acesta

“Cine nu are păcat, să arunce primul piatra! DIICOT a vrut să-mi bage acuzațiile pe gât”, spune acesta.

“Nu am fost acuzat, DIICOT m-a implicat pe mine că am cerut bani, dar nu am făcut parte din dosarul ăla, am dat o declarație și atât. DIICOT a vrut să îmi bage acuzațiile pe gât, dar martorii audiați în dosar au spus adevărul. Nu am avut nicio legătură cu nicio sechestrare”.

Lică Radu Dumitriu spune căeste o poză mai veche și că nu ar avea cum să fie proxenet.

“De ce nu spune nimeni că apar în poze și cu sportivi de performanță? Au văzut că stau mai bine în sondaje, au început să dea cu noroi în mine. Acum au găsit că sunt interlop, proxenet, tâlhar, recuperator. Să arunce cu piatra în mine ăla care nu a făcut nimic! Apar în poze? Da, pot să fac poze cu cine vreau, asta e democrația”, a spus Dumitriu. “Cum aș putea să fiu proxenet, să fac trafic de minori? Am o fetiță de nouă ani. Aia e o poză veche, de șase-șapte ani. Ne-am întâlnit la gale de box, erau și ei. Dacă am făcut un chef, care a fost problema? Am omorât pe cineva? Eu sau ei? Nu înseamnă nu ai dreptul să te reabilitezi. Dacă face cineva o prostie, gata? Îl denigrăm de tot?”, susține candidatul.

Ultima oră
21:39 - Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: „Am suferit o lecție de fotbal”
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea