Un cioban dispărut în Masivul Rodnei a fost găsit după trei zile de căutări. Bărbatul s-ar fi rătăcit pentru că nu cunoștea zona

Un cioban dispărut în Masivul Rodnei a fost găsit după trei zile de căutări. Bărbatul s-ar fi rătăcit pentru că nu cunoștea zona
FOTO: Pixabay.com

Un cioban de o stână stituată în Masivul Rodnei a fost dat dispărut la data de 7 septembrie. În urma căutărilor ample, bărbatul a fost găsit în viață. În urma audierii a rezultat faptul că s-a pierdut, pentru că nu cunoștea prea bine zona.

Un cioban a fost dat dispărut în cursul zilei de 7 septembrie. Acesta se afla la o stândă din Masivul Rodnei, iar operațiunea de căutare și identificare a bărbatului a fost una amplă, efectuată de către efectuate de salvamontişti, silvicultori, poliţişti, cu ajutorul unui elicopter care a survolat zona mai multe zile, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Romeo Tămăşan, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost găsit după ample căutări

„Căutările au avut loc în zona Izvor – Baicu ( Pietrosul Rodnei) până la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud, cât şi în Romuli – Fiad din judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma verificărilor cu celeritate a fost identificat bărbatul de 52 de ani din Şomcuta Mare în zona ‘Valea Fiadului’, sat Fiad, judeţul Bistriţa-Năsăud, acesta fiind preluat şi condus la sediul poliţiei din Dragomireşti. În urma audierii lui rezultă faptul că nu este victima vreunei infracţiuni, iar necunoscând zona s-a rătăcit în zona limitrofă a judeţelor Maramureş şi Bistriţa Năsăud”, a explicat Romeo Tămăşan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, potrivit sursei citate.

În operațiune de cătutare a bărbatului polițiștii au fost sprijiniți de către Ocolul Silvic Dragomirești, ai Ocolului Silvic Romuli, reprezentanţi ai Primăriei Dragomireşti, de un echipaj Salvamont constituit din 5 persoane, o persoană civilă şi un elicopter.