Un elev din Ploiești a fost prins cu un pistol cu bile, la şcoală. Cadrele didactice au crezut că arma este o jucărie

Un elev din Ploiești a fost prins cu un pistol cu bile, la şcoală. Cadrele didactice au crezut că arma este o jucărie
Sursa Foto: Flickr.com

Un elev în vârstă de 12 ani din Ploiești, a fost prins la școală având asupra lui un pistol cu bile. Cadrele didactice au anunțat Poliția la o lună de la eveniment, deoarece profesorii au crezut că arma este de jucărie, notează adevarul.ro.

Copil prins cu un pistol cu bile, la şcoală

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Poliţia Prahova, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au fost informaţi, cu o zi în urmă, de către cadrele didactice din cadrul unei unităţi de învăţământ cu privire la faptul că un elev a venit la școală cu un pistol cu bile din plastic.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie”, arată IJP.

Părinţii copilului au fost amendaţi

De asemenea, surse judiciare au precizat că fapta s-a petrecut la Şcoala „I. A. Basarabescu” din municipiul Ploieşti, iar cadrul didactic care a confiscat pistolul a crezut că este unul de jucărie, motiv pentru care nu a sesizat poliţia.

„În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă și face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării”, a declarat subinspector de poliție Mihaela Adriana Florescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.

Astfel, părinţii copilului au fost amendaţi cu 200 de lei pentru nesupravegherea acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)