Un incendiu ce a avut loc în București a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact și la blocarea circulației tramvaielor și troleibuzelor

Un incendiu ce a avut loc în București a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact și la blocarea circulației tramvaielor și troleibuzelor
Un incediu ce a avut loc în București a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact și la blocarea circulației tramvaielor și troleibuzelor. Sursa Foto: Facebook/Societatea de Transport București

Luni a avut loc un incendiu la substația Nițu Vasile ce a condus la întreruperea tensiunii rețelei de contact în zona Piața Sudului. Totodată, incendiul a dus la blocarea circulației tramvaielor liniilor 1 și 10 și a troleibuzelor linilor 73 și 76, informează Societatea de Transport Bucuresti (STB).

Incendiu în București

„Incendiul a fost stins cu sprijinul ISU București – Ilfov la ora 18:38. După lichidarea incendiului, s-au analizat toate posibilitățile repunerii pe traseu a tramvaielor și a troleibuzelor afectate. Din pacate, avaria majoră produsă în rețeaua electrică nu poate fi remediată rapid, STB SA fiind astfel în situația de a lua măsuri operative pentru ca utilizatorii transportului public să poată utiliza în continuare serviciile societății”, informează STB.

Momentan s-a stabilit soluția prin care tramvaiele liniei 1 și 10 circulă de la Banu Manta, sens Romprim, deviat de la Piața Sudului, cu întoarcere la Șura Mare.

Călătorii troleibuzelor liniei 73 pot utiliza varianta alternativă data de transportul cu autobuzul liniei 313, iar cei ai troleibuzelor liniei 76 vor putea fi preluați de autobuzele liniei 381, cu un parc mărit de autobuze.

Pentru preluarea fluxului de călători la tramvaie s-a înființat o linie navetă care circulă de la Romprim la Piața Sudului. 

„Comisia de analiză formată din specialiștii ISU, respectiv cei ai STB SA analizează identificarea cauzelor ce au condus la acest eveniment nedorit. Ne cerem scuze călătorilor și îi asigurăm că facem tot ce este posibil pentru ca utilizatorii transportului public să nu aibă de suferit”, mai transmite STB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)