Un incendiu de mirişte a cuprins panouri fonoabsorbante de pe autostrada A1

Un incendiu de mirişte a cuprins panouri fonoabsorbante de pe autostrada A1
Sursa foto Facebook @ IGSU

Un incendiu de mirişte izbucnit marţi după-amiază la marginea municipiului Arad a cuprins panouri fonoabsorbante de pe autostrada A1, iar circulaţia în zonă se desfăşoară doar pe banda II, sensul de mers spre Ungaria, atât din cauza intervenţiei pompierilor cât şi din cauza fumului dens, informează agerpres.

Flăcările s-au extins la panourile fonoabsorbante

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a anunţat că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, dar vântul a îngreunat intervenţia pompierilor şi a îndreptat focul către autostradă.

„Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins la panourile fonoabsorbante de pe marginea autostrăzii. Un echipaj cu o autospecială cu modul pentru descarcerare intervine pentru degajarea unei porţiuni dintr-un panou, în vederea limitării propagării focului”, a transmis ISU.

Conform Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, focul a distrus mai multe panouri fonoabsorbante.

„Circulaţi cu prudenţă pe autostrada A1, municipiul Arad, sensul de mers spre Nădlac. Banda de urgenţă şi banda I sunt închise, se circulă doar pe banda a II-a, ca urmare a unui incendiu de vegetaţie”, a transmis DRDP.

Pompierii arădeni au mai multe echipaje care intervin şi au informat că au localizat focarele şi se acţionează pentru stingere, arată sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe