Un medic de familie a decedat din cauza infecției cu COVID-19, iar altul s-a infectat. Un oraș din Olt a rămas fără medici

Un medic de familie a decedat din cauza infecției cu COVID-19, iar altul s-a infectat. Un oraș din Olt a rămas fără medici
Foto: pixabay.com

Oraşul Potcoava,judeţul Olt, a rămas fără niciun medic de familie din cauza pandemiei de coronavirus. Unul dintre cei doi medici de familie din oraşul Potcoava,a decedat din cauza Covid-19 şi cel de-al doilea este internat în spital.

Medicul de familie, o femeie în vârstă de 65 de ani, era internată, în stare gravă şi a decedat noaptea trecută.

Al doilea medic din orașa fost testat pozitiv pentru Covid-19 şi este internat în spital de mai multe zile, iar pacienţii au fost direcţionaţi către medicii din alte localități.

„Încă de ieri era stabilit ca domnul doctor Tudor să meargă şi la Potcoava, în condiţiile în care doamnele doctor erau internate în spital. Toţi medicii din împrejurimi au sărit în ajutorul pacienţilor de acolo pentru reţete, bilete, ce a fost mai urgent. Astăzi am aflat trista veste despre una dintre doamnele doctor. Doctorul Tudor în câteva zile va avea un punct de lucru la Potcoava, dar de astăzi deja a fost acolo. Şi am aflat că şi autorităţile locale îl vor sprijini cu ce este necesar în privinţa amenajării spaţiului”, a spus Sorina Oancea, directorul CAS Olt, potrivit Agerpres.

Directorul CAS Olt a spuscă la cabinet programul va fi adaptat astfel încât medicul să poată acorda asistenţă şi pacienţilor din Icoana.

Mediculdin Potcoava este primul medic de familie din judeţ care a murit în urma infectării cu noul coronavirus.De la debutul pandemiei, au decedat cinci asistente din cauza infecției cu Covid-19şi două infirmiere de la spitale din judeţ.