Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, diagnosticat cu COVID-19, a murit: Este al treilea medic din Hunedoara care a decedat după infectarea cu coronavirus

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, diagnosticat cu COVID-19, a murit: Este al treilea medic din Hunedoara care a decedat după infectarea cu coronavirus
Foto: pixabay.com

Un medic de la secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre medicul Sabina Viorica Ileana Moca, specializată în medicina generală și care a fost condusă, vineri pe ultimul drum de colegii săi. Anunțul privind decesul acesteia a fost făcut pe pagina de Facebook a Spitalului Județean Deva.

Încă un medic din Hunedoara a decedat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

”Colegii din secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Deva deplâng decesul colegei noastre dr. Moca Ileana Viorica (Sabina), răpusă prematur de nemilosul Covid-19, împotriva căruia s-a luptat alături de noi de la începutul pandemiei.

D-na dr. Moca a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în 1985, specializarea Medicină Generală. Ulterior a obținut competența în Planificare familială și a lucrat în Spitalul Județean de Urgență Deva din 1996.

A fost o colegă minunată, modestă și amabilă cu toată lumea. Când spitalul a fost carantinat și a fost nevoie să facem echipe de medici care să se ocupe de pacienții internați cu această cumplită boală, Sabina a răspuns prezent, punând binele pacienților înaintea binelui propriu.

Am condus-o azi pe ultimul drum, dar o vom păstra mereu în memorie ca o bună colegă, veselă și plină de viață. Mergi în pace suflet blând! Dumnezeu să o odihnească!”, se arată în mesajul citat.

Sabina Viorica Ileana Moca este al treilea medic din județul Hunedoara care aa murit fiind infectat cu noul coronavirus. În luna aprilie, la începutul pandemiei, și-a pierdut viața un medic de la Spitalul din Brad, iar la jumătatea lunii noiembrie un pediatru de la Spitalul Municipal Hunedoara a pierdut lupta cu COVID-19.

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, diagnosticat cu COVID-19, a murit: Este al treilea medic din Hunedoara care a decedat după infectarea cu coronavirus

Situația infectărilor cu coronavirus în județul Hunedoara

În județul Hunedoara au fost confirmate până acum 7.378 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 dintre acestea fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Rata incidenței cazurilor de COVID-19 pe teritoriul județului Hunedoara a ajuns 3,42 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri că, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 9.272 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 și un număr de 160 de decese legate de această boală infecțioasă înregistrate. Autoritățile au precizat că, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cuCOVID-19este de 13.548, iar dintre acestea1.139 sunt internate la ATI.

Astfel, de la începutul pandemiei decoronavirusși până acum, în România s-au înregistrat 403.123 de cazuri de infectare, dintre care 278.676. Bilanțul deceselor a ajuns la 9.756.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.844.732 teste. Dintre acestea, 36.453 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.299 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.154 la cerere.