Un nou sens giratoriu din Sibiu a fost închis la nici o zi după ce a fost pus în funcțiune:„Inginerul de şantier a fost inspirat de minunile din Caracal”

Un nou sens giratoriu din Sibiu a fost închis la nici o zi după ce a fost pus în funcțiune:„Inginerul de şantier a fost inspirat de minunile din Caracal”
Un nou sens giratoriu din Sibiu a fost închis la nici o zi după ce a fost pus în funcțiune:„Inginerul de şantier a fost inspirat de minunile din Caracal”. Sursa Foto: pixabay

Un nou sens giratoriu, construit pe Calea Cisnadiei, la ieșirea din municipiul Sibiu, spre Cisnadie, demonstrează că infrastructura rutieră din România dă mari batai de cap participantilor la trafic.

Mai mulți localnici surprinși de ce se întâmplă în trafic, au început să posteze fotografi şi să se amuze pe reţelele de socializare, drept urmare, sensul giratoriul din Sibiu a devenit ţinta ironiilor. Joi, circulaţia în sensul giratoriu a fost oprită, la nici o zi de la darea în funcţiune a lucrării.

Construcţia cu pricina a fost ignorată de către cei mai mulţi dintre participanţii la trafic timp de mai bine de o zi şi jumătate, până s-a luat o decizie în privinţa ei.

Inginerul de şantier a fost inspirat de minunile din Caracal

Pe data de 27 aprilie, sensul giratoiu din municipiul Sibiu a fost pus în funcţiune. Construcţia a fost ignorată de către cei mai mulţi dintre participanţii la trafic, asta până când s-a luat o decizie în această privință.

„Atenţie la noul giratoriu din Cartierul Arhitecţilor! Mulţi posesori de carnet auto – pericol public în trafic! Cum s-a dat drumul la noul sens giratoriu în Cartierul Arhitecţilor mulţi care merg în Cisnădie nici măcar nu mai fac sensul şi merg direct înainte. O să urmeze multe ciocniri pe aici! Atenţie la neatenţie! Poliţia Rutieră ar trebui să se sesizeze puţin pe aceasta temă”, au semnalat localnicii care au surprins imagini cu şoferii care ignorau indicatoarele rutiere.

Potrivit declarațiilor și dovezilor postate în social media, la început nu au existat marcaje corespunzătoare sau indicatoare rutiere care să atenționeze șoferii asupra noilor reguli în trafic.

„Darea în folosinţă se face după marcarea şi semnalizarea conformă. Giratoriul nu este semnalizat în nici un fel, iar zona este în beznă totală. Da. Există acele semne, dar puse cu mult înainte şi total aiurea, iar lipsa oricărui semn din sens, este doar o altă lovitură a lui Dorel!”, au remarcat sibienii.

Localnicii au declarat că indicatoarele au început să apară după ce sensul giratoriu a devenit ţinta glumelor pe reţelele de socializare.

„I-am întrecut pe ăia de la Caracal … Inginerul de şantier a fost inspirat de minunile din Caracal! … Cum să faci un giratoriu în exteriorul drumului principal?!”, sunt doar o parte din remarcile făcute pe rețelele de socializare.

„Nu există nici un fund de licurici care să lumineze zona”

Odată cu lăsarea întunericului, circulaţia în zonă a devenit şi mai problematică.

„Noapte, ploaie şi… Dorel loveşte din nou! Când se face o asemenea modificare, într-o zonă atât de circulată, se semnalizează şi se presemnalizează suplimentar, nu deficitar, ca în cazul de faţă, mai ales că acum, pe noapte şi ploaie, nu există nici un fund de licurici care să lumineze zona, să facă un strop de lumină în miraculosul giratoriu. De balize luminoase sau semne în sens, nici nu mai are rost să vorbim. Dorel nu a fost capabil nici măcar să vopsească bordurile acelea, una albă, una roşie. Dacă tot au luat acele chestii reflectorizante care separau sensurile şi făceau îngustarea de la două benzi la una singură, la intrarea în oraş, până azi după-amiază, puteau să le pună, în aşa fel încât să dirijeze traficul prin sens. Dacă o să fie vreun accident în seara/noaptea asta, cine o să răspundă pentru lipsa semnalizării corespunzătoare? Unii ştiau de modificare, dar majoritatea celor care s-au întors în seara asta de la muncă nu aveau de unde să ştie, iar rezultatele… vai, mamă!”, mai remarcau localnicii.

Atât Şoferii, cât şi localnicii au susținut că vina pentru confuzia creată aparţine autorităţilor şi administratorului de drum care a deschis circulaţia publică în intersecţie, fără să aibă toate elementele de dirijare a traficului, motiv pentru care şoferii au condus cum au considerat de cuviinţă.

„Am stat 10 – 15 min şi am privit pe geam şi cel puţin 80% dintre şoferi mergeau drept, ignorând sensul giratoriu”, a povestit un localnic.

„Pe lângă faptul că au pus sensul giratoriu lângă drum, s-a mai circulat şi pe lângă sens, pentru că e în lucru de luni de zile. Cum să ştie lumea că trebuie să o ia prin sens şi nu pe lângă? Este şi greşeala autorităţilor care după mai bine de şase luni de lucrări la acest sens au deschis accesul fără să informeze. Ca să previi accidente grave sau chiar mortale, măcar 1 – 2 zile în zonă putea fi un echipaj de la Poliţia Rutieră şi era totul ok. Dar la noi ca la nimeni, nu există prevenţie”, au mai remarcat sibienii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)