Un pacient cu COVID-19 din Mediaș a decedat în timp ce aștepta să se elibereze un pat de terapie intensivă în alt spital

Un pacient cu COVID-19 din Mediaș a decedat în timp ce aștepta să se elibereze un pat de terapie intensivă în alt spital
Foto: Pixabay

Un pacient infectat cu COVID-19 internat laSpitalul Municipal din Mediaş, care nu dispunde de suficiente locuri la ATI,a decedat vineri, în timp ce aşteptasă fie transferat într-o secţie de Terapie Intensivă dintr-un alt spital, a precizat, pentru Agerpres,directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

„A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi,trebuia intubat”, a adăugat acesta.

La Spitalul Municipal din Mediaş sunt șase locuri la ATI, dar acestea sunt pentru pacienţii care nu sunt depistați cu Covid-19.

Directorul DSP Sibiu a anunţat că Spitalul Municipal din Mediaş va aloca încătrei paturi ATI pentru pacienţii COVID-19.

„85% din pacienţii care sunt la ATI intubaţi se duc. Cam asta este şansa, care este foarte mică”, a afirmat el.

„La 12 paturi, dacă doi (pacienţi – n.r.) se ridică şi părăsesc ATI-ul pe picioare şi aceştia sunt cei care sunt pacienţi mai tineri, care sunt vânjoşi şi care pot să treacă peste, dar este foarte greu”, a subliniat Gabriel Budescu.

Pacienţii cu COVID-19 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt transferați la secții ATI din alte spitale din ţară, potrivit prefectului Mircea Creţu şi directorului spitalului, Liliana Coldea.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea că șiîn municipiul Sibiu masca devine obligatorie şi unităţile de învăţământ vor desfăşura cursurile doar online,de sâmbătă,timp de 14 zile.

Ultima oră