Un pedofil din Iaşi a beneficiat de o reducere a pedepsei pentru sinceritate: „Nu am vrut să merg la alte femei, să îmi stric casa“

Un pedofil din Iaşi a beneficiat de o reducere a pedepsei pentru sinceritate: „Nu am vrut să merg la alte femei, să îmi stric casa“
sursa Foto: pixabay

Un bărbat din judeţul Iaşi, condamnat pentru viol a beneficiat de o pedeapsă mult mai mică, după ce mărturisit că a ales să abuzeze sexual un copil de şase ani decât să-şi înșele nevasta. Pentru sinceritatea sa, autorităţile i-au redus pedeapsa la jumătate, potrivit ziaruldeiaşi.ro.

Marian Loghin are 44 de ani şi locuieşte cu fiul său, nevasta fiind plecată la muncă în Cipru. Potrivit autorităţilor, bărbatul locuieşte pe aceiaşi stradă cu victima, un băiat de şase ani, prieten cu fiul agresorului.

Prima agresiune sexuală a avut loc în iulie 2017, atunci când victima şi fiul lui se jucau pe calculator. Acesta şi-a trimis fiul la un magazin, pentru a putea rămâne singur cu băieţelul de şase ani.

„În momentul în care fiul său a plecat spre magazin, inculpatul l-a ridicat pe persoana vătămată minoră de la calculator, unde acesta se juca, şi, profitând de incapacitatea acestuia de a înţelege semnificaţia anumitor acte, precum, şi de relaţia de autoritate pe care o avea asupra acestuia, l-a aşezat pe patul din cameră, şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria intimă şi i-a solicitat persoanei vătămate să-i frece penisul“, au precizat judecătorii.

Bărbatul îi cerea copilului, după fiecare act sexual ca tot ce se întâmplă să rămână “secretul lor” şi îi oferea 2-3 lei ca să nu povestească nimănui ce a făcut, profitând de naivitatea băieţelului.

Între iulie 2017 şi decembrie 2018, individul a violat de 5-6 ori victima, de fiecare dată copilul făcându-i sex oral individului. Ultima agresiune sexuală a avut loc în decembrie 2018, când victima a mers cu colindul la agresor.

„Inculpatul şi-a justificat gestul prin aceea că, întrucât soţia sa era plecată din ţară, iar el simţind nevoia de a face sex, a preferat să se masturbeze şi să îşi satisfacă plăcerile sexuale cu „un copil“, decât să „meargă la o femeie străină“, întrucât nu a vrut „să-şi strice casa“, precizând şi că, în momentele în care întreţinea acest gen de raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră, simţea „o plăcere“, „o satisfacţie“ care „îl făceau să se simtă mai bine decât atunci când se masturba singur“, se mai arată în motivarea judecătorilor.

În urma celor întâmplate şi declaraţiei bărbatului, judecătorii nu au acordat pedeapsa maximă. Acordându-i o pedeapsă finală de şapte ani plus achitarea de daune morale în valoare de 50.000 lei. Potrivit Codului Penal, pentru viol asupra unui minor pedeapsa maximă este de 12 ani, iar pentru agresiune sexuală – de 10 ani.

Tags: