Un profesor din Suceava a distribuit către părinţi pe WhatsApp subiecte de la Evaluarea Naţională. IȘJ demarează o anchetă

Un profesor din Suceava a distribuit către părinţi pe WhatsApp subiecte de la Evaluarea Naţională. IȘJ demarează o anchetă
Foto: pixabay.

Un profesor din Gura Humorului a distribuit pe un grup de WhatsApp al părinţilor subiectele la proba la Limba şi literatura română a Evaluării Naţionale. În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a demarat o anchetă.

Membrii comisiei vor fi înlocuiți

„În urma verificării documentelor comisiei şi pe baza notelor explicative solicitate membrilor comisiei din şcoală, s-a constatat încălcarea prevederilor metodologiei de examen de către un membru al comisiei (persoana de contact) în ceea ce priveşte angajamentul de confidenţialitate privind subiectul de examen, aceasta recunoscându-şi fapta.

Fiind un examen în curs de desfăşurare, la propunerea Comisiei Judeţene, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a luat o primă măsură, de schimbare a componenţei Comisiei de examen de la Şcoala Gimnazială ‘Teodor Balan’ Gura Humorului, alte sancţiuni conform prevederilor metodologiei urmând a fi luate după finalizarea cercetărilor”, precizează reprezentanții IŞJ Suceava, citați de agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe