Un șofer a fost filmat în timp ce chinuia un cal legat de mașină cu o funie

Un șofer a fost filmat în timp ce chinuia un cal legat de mașină cu o funie
Sursa: portalsm.ro

Un șofer a fost filmat în timp ce chinuie un cal pe un drum din județul Cluj.  Din imagini se observă cum animalul este legat de o funie de 2 metri și se chinuie să alerge și să țină pasul cu mașina.

 Imaginile au fost filmate în localitatea Someșul Rece și au fost postate pe internet.

Șoferul în cauză riscă dosar penal și amendă

Poliția s-a autosesizat, șoferul riscă dosar penal și amendă de la 1.000 la 3.000 de lei, dacă acesta va fi identificat.

„Polițiștii biroului pentru protecția animalelor s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în urma apariției pe o platformă de socializare a unor imagini în care se observă o cabalină, legată de un autoturism pus în mișcare. În cadrul verificărilor se vor stabili împrejurările desfășurării incidentului, iar la finalizarea acestora, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a spus Andreea Vișan, purtătoare de cuvânt a IPJ Cluj.

Pedeapsă de până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid animale

Camera Deputaţilor a adoptat, recent un proiect de lege care are în vedere creșterea limitelor pentru pedepse şi amenzi contravenţionale în cazul acţiunilor de violență faţă de animale, fiind introdusă  şi zoofilia în această categorie.

Animalul care se află într-o situaţie de pericol este considerat şi animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalele care nu beneficiază de apă și hrană hrană în cantităţi suficiente, de un adăpost convenabil sau de tratamente medicale, au mai stabilit deputaţii.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Române, care constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii”, mai prevede proiectul.

În documentului adoptat legea arată că, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.

Deputaţii au mai stabilit că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)