Un șofer beat din Galați a adormit la volan în timp ce era controlat de poliţişti

Un șofer beat din Galați a adormit la volan în timp ce era controlat de poliţişti

Caz uluitor petrecut la Galați. Un șofer mort de beat, oprit în trafic de polițiști, a adormit în timp ce era testat de polițiști.

Un șofer mort de beat a fost depistat de Poliția Galați

Un bărbat de 48 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii l-au oprit în trafic pentru un control de rutină, iar acesta a adormit la volan, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, potrivit Adevărul.

Evenimentul s-a consumat în județul Galați, pe D.N. 26, în comuna Cavadineşti.

”În timpul efectuării controlului, acesta a adormit la volan, în urma testării alcoolscopice rezultând valoarea de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După ce au văzut ce valori indică etilotestul, polițiștii l-au însoțit pe conducătorul auto la prima unitate spitalicească. Aici, i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, fiind cercetat acum pentruconducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Românii sunt lideri la accidente în Uniunea Europeană

Șoselele din România sunt considerate în continuare cele mai periculoase din Uniunea Europeană, după cum au arătat statisticile reactualizate de ACEA, asociația constructorilor de Automobile din Europa. Partea și mai proastă este că nici nu se prevăd șanse pentru îmbunătățirea situației.

Aceste date provin din statisticile Uniunii Europene, care au fost astfel aduse la zi cu situația din 2019. În acest sens, România are un nivel comparabil cu cel din 2018, când erau raportate 95 de persoane ucise la 1 milion de locuitori, fiind, fără îndoială, cel mai ridicat număr din Europa. Pe locul al doilea se află Bulgaria, cu 85 de decese din accidente, la 1 milion de locuitori, iar pe locul al treilea se află Polonia, cu 75 de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe