Un vrâncean a fost găsit responsabil după ce un bărbat a murit în fața porții sale. Inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Un vrâncean a fost găsit responsabil după ce un bărbat a murit în fața porții sale. Inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare
Un vrâncean a fost găsit responsabil după ce un bărbat a murit în fața porții sale. Inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Foto: Poliția Română / Facebook

Un bărbat din Vrancea a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă, în urma unui accident soldat cu moartea unui alt bărbat, potrivit Monitorul de Vrancea.

Vrânceanul a fost găsit responsabil de accident după ce, în timpul anchetei, s-a stabilit că principalul motiv pentru care victima s-a răsturnat cu mopedul a fost o grămadă de nisip lăsată în fața porții inculpatului.

Un vrâncean, găsit vinovat după ce un bărbat a murit în fața porții sale

Inculpatul depozitase pe partea carosabilă, în faţa locuinţei sale, o grămadă de nisip care ocupa mai mult de jumătate din drumul public, motiv pentru care, victima care conducea un moped, nu a putut evita impactul cu acel obstacol.

În urma impactului bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut cu mopedul pe partea carosabilă și, chiar dacă un martor a sunat imediat la 112, iar victima a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Dumbrăveni, aceasta a decedat la scurt timp.

Soluția pe fond a instanței a fost de condamnare la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare. De asemenea, vrânceanul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, fie la Primăria Slobozia Bradului, fie la Biserica „Sfântul Neculai” din această comună.

O altă măsură dispusă de instanță, prin hotărârea care a putut fi atacată cu apel, a fost admiterea în parte a acțiunii civile și obligarea inculpatului „la plata sumei de câte 12.000 lei fiecare – reprezentând despăgubiri materiale (cheltuieli cu înmormântarea, transportul și celelalte obiceiuri creștinești ulterioare), precum și a sumei de câte 75.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de câte 15.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de 12.000 lei – cu titlu de daune morale, către partea civilă (…); la plata sumei de 161,32 lei – reprezentând despăgubiri materiale (contravaloarea cheltuielilor ocazionate cu transportul), cât si la plata dobânzilor legale aferente calculate de la data producerii prejudiciului până la achitarea integrală a debitului, către partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judetean Vrancea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe