Una din vilele lui Ceauşescu a devenit casa oamenilor străzii. Asociaţia Happy: „Ne-am dorit să facem mult mai mult”

Una din vilele lui Ceauşescu a devenit casa oamenilor străzii. Asociaţia Happy: Ne-am dorit să facem mult mai mult
Una din vilele lui Ceauşescu a devenit casa oamenilor străzii. Asociaţia Happy: "Ne-am dorit să facem mult mai mult", sursă foto: captură YT

Asociațía Happy a făcut din una din fostele vile de protocol din judeţ, care a aparţinut fruntaşilor comunişti şi la care venea destul de des şi Nicolae Ceauşescu, un cămin pentru oamenii străzii.

Oamenii străzii din judeţul Botoşani şi-au găsit după mulţi ani un cămin, casa Nicolae

Rămasă în paragină de ani buni, vila a fost transformată în adăpost pentru oamenii străzii. Un proiect impresionant şi unic în regiunea Moldovei, gândit şi transformat în totalitate de Ionela Tudose Ivan, care a renunțat la profesia sa de jurnalist pentru a le fi de ajutor celor sărmani, anunță Antena3.

Cu ajutorul prietenilor, Ionela Tudose Ivan a găsit la 50 de kilometri de Botoşani, în comuna Frumuşica într-o paragină greu de descris, fosta casă de protocol.

A renovat-o cu bani din donaţii şi cu ajutorul voluntarilor. „Cred că Happy a fost sufletul meu dinainte să ştiu eu lucrul acesta. Mergeam pe stradă, împărţeam hrană caldă persoanelor fără adăpost şi haine.

Mi-am dat seama că nu este suficient. Ne-am dorit să facem mult mai mult, să-i salvăm, practic. Aşa a apărut casa Nicolae”, a declarat Ionela Tudose Ivan.

Unii locatari au ajuns în casa Nicolae anul trecut, în decembrie, chiar de sfântul Nicolae. O mână de ajutor primesc şi de la doamna Elena, o voluntară care străbate 20 de kilometrii pentru a ajunge aici.

Voluntarii de la asociaţie vor să extindă Complexul Special pentru mămicile cu copii care nu au unde să se ducă. Cheltuielile cu hrana sunt foarte mari. Asociaţia Happy hrăneşte acum 40 de persoane de trei ori pe zi cu un cost minim de 400 de lei pe lună pentru fiecare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:37 - Decizie neașteptată în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi judecat în secret
13:35 - Lege: Cu ce mașini nu vei mai putea circula în România. Mii de români vor fi afectați de decizia Senatului
13:28 - Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Cabana Capra / Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării şoferilor autovehiculelor care au fost avariate
13:21 - Emilia Șercan: Lucian Bode iar a dat în judecată UBB, dar nu pentru a-i anula verdictul de plagiat. Într-o astfel de situație, ar fi trebuit să arate în instanță că teza sa e una originală, ceea ce e imposibil
13:17 - Reprofilare „Hi-Tech”, la fosta uzină Ford din Rusia: Se transformă în gater și se prelucrează lemn
13:12 - Toni Greblă, după tragediile din Turcia: „Multe clădiri din București sunt cu grad de siguranță scăzut sau foarte scăzut. Ar trebui ca și acest ultim tragic eveniment să ne trezească la realitate”
13:12 - O versiune A.I. a lui Seinfeld care se numește „Nothing, Forever” a avut o săptămână intensă. Fanii au crezut că personajele serialului devin conștiente de sine, apoi a fost interzis pentru transfobie
13:07 - Stăpâni de sclavi din România, arestați în Spania. Cum teroriza banda de exploatatori muncitorii aduși din țară, plătiți cu 25 euro pe săptămână
12:51 - Cutremur, marți, în zona seismică Vrancea. Anunțul oficial al autorităților
12:46 - Theo Rose, mărturisiri despre nunta cu Anghel Damian: „Cununia civilă ca să fie totul în regulă cu copilul, să fie pe numele lui”