Zece focare active de coronavirus în Buzău, inclusiv la Maternitate. Unde au mai fost depistate cazuri

Zece focare active de coronavirus în Buzău, inclusiv la Maternitate. Unde au mai fost depistate cazuri

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, zece focare de coronavirus sunt active pe raza județului, în prezent. Dintre acestea, unul se află la Maternitatea Buzău, unde trei cadre medicale au fost depistate cu COVID-19

Zece focare active de coronavirus în Buzău

Cel mai recent focar de SARS-CoV-2 a fost depistat la Maternitatea Buzău, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău, unde trei cadre medicale care lucrează în Secţia de obstetrică ginecologie au fost infectate.

Amintim, în maternitatea Buzău a mai fost un focar de coronavirus şi în luna iulie,însă acesta a fost închis după apariţia a trei cazuripozitive.

Un alt focar de coronavirus este și în secţia ATI a Spitalului Judeţean
Buzău, cu 16 îmbolnăviri.

De asemenea, la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” sunt 44 persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, la azilul din Cernăteşti 16 persoane, laCăminul pentru persoane vârstnice Râmnicu Sărat sunt 55 persoane infectate, iar la Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secţia exterioarăPătârlagele sunt 20 persoane confirmate pozitiv.

Totodată, focar de COVID-19 este şi la Oficiul Judeţean de Zootehnie Buzău (4persoane confirmate pozitiv) dar şi la Societatea de distribuţie a energiei
electrice Muntenia Nord- Departament Construcţii Energetice Buzău (6 cazuri de COVID-19), iar la două societăţi comerciale din Buzău sunt încă 16 persoane cu coronavirus.

DSP Buzău va recalcularata de infectare

DSP Buzău poate recalcula rata de infectare cu coronavirus în rândul populaţiei, excluzând focarele din azilurile din Buzău, Rm.Sărat Cernăteşti şi Pătlăgele, după ce autorităţile judeţene au solicitat acest lucru către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform calculelor iniţiale, şcolile din municipiul Buzău, Râmnicul Sărat şi din Pătârlagele sunt erau în scenariul galben şi ar fi trebuit să înceapă şcoala în sistem hibrid, iar Cernăteştiul era în scenariul roşu, din cauza a 16 cazuri de infecţie cu coronavirus la azilul din satul Aldeni.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis Direcţiei de Sănătate Publică Buzău o adresă prin care trebuie să evalueze amănunţit situaţia epidemiologică specifică fiecărei localităţi, să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică lucrează la o nouă recalculare a ratei de infectare la mia de locuitori, urmând ca cifrele actualizate să ajungă în posesia Inspectoratului Şcolar şi ulterior să devină propuneri pentru şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă”, a declarat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Trei scenarii privind începerea noului an școlar

În funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi de infectare cu coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, autoritățile stabilesc scenariul în care va începe noul an școlar.

Conform datelor INSP, în județul Buzău există 12 localităţi care se încadrează în scenariul galben, care prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor dn clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. Alte 74 de localităţi se înscriu în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar o localitate, Cernăteşti, corespunde, în acest moment scenariului roșu, cel în care toți elevii vor face cursuri online.

Tags:
Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)