Rezultate exit-poll CURS-Avangarde, alegeri locale 2020: Nicușor Dan e primul în Capitală, cu 47,8%. Gabriela Firea are 38,2%, iar Traian Băsescu e al treilea, cu 9,4%

Rezultate exit-poll CURS-Avangarde, alegeri locale 2020: Nicușor Dan e primul în Capitală, cu 47,8%. Gabriela Firea are 38,2%, iar Traian Băsescu e al treilea, cu 9,4%
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 27 septembrie, ora 22.54: Rezultatele finale ale exit-poll-ului CURS-Avangarde, cele de la 21.00, ora închiderii secțiilor de vot, îl arată câștigător pe Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, cu 47,8% din voturile exprimate. Principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), a obținut 38,2%, iar Traian Băsescu (PMP) – 9,4%.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Nicușor Dan s-a clasat primul în cursa pentru postul de Primar General al Capitalei, potrivit rezultatelor valabile pentru ora 19.30 ale exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde. Candidatul Nicușor Dan a obținut 47,2% din voturile valabil exprimate la alegerile locale din București, în timp ce principala sa contracandidată, Gabriela Firea, ar fi primit doar 39%. Podiumul este completat de Traian Băsescu, care este creditat de cele două institutede sondare cu 8,6%.

Rezultate exit-poll CURS-Avangarde, alegeri locale 2020. Nicușor Dan, primul în cursa pentru Capitală

Rezultatele valabile pentru ora 19.30% ale exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde îl plasează pe Nicușor Dan primul la alegerile locale pentru Primăria Generală a Municipiului București, cu 47,2% din voturile valabil exprimate. În urma sa este primarul în funcție, social-democrata Gabriela Firea, cu 39%, în timp ce Traian Băsescu, candidatul PMP, a primit doar 8,6%.

Până la închiderea secțiilor de votare, 46,02% dintre cetățenii români cu drept de vot s-au prezentat la urne, în contextul în care la scrutinul similar precendent, cel din 2016, prezența fusese de 48,27%.În Capitală, prezența la vot a fost de 36,93%, adică de 671.741 de cetățeni.

Rezultatele exit-poll CURS-Avangarde, alegerile locale pentru Primăria Capitalei din 2020:

  1. Nicușor Dan – 47,2%
  2. Gabriela Firea – 39%
  3. Traian Băsescu – 8,6%
  4. Florin Călinescu 1,7%
  5. Călin Popescu-Tăriceanu 1,6%
  6. Ioan Sîrbu – 0,6%
  7. Alexandru-Ion Coita – 0,3%
  8. Harry-Ilan Laufer – 0,1%

Nicușor Dan a candidat la Primăria Capitalei pentru a treia oară și, de această dată, independentul a fost susținut de PNL și USR-PLUS, formațiuni ce au construit în jurul său o formulă comună pentru București. Ca urmare a acordului, partidele conduse de Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș au formulat următoarele nume de candidați pentru locuitorii celui mai mare oraș din țară.

Primăria Generală – Nicușor Dan (independent)

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

Primarul general în exercițiu, Gabriela Firea, a intrat în cursă cu scopul de a obține un nou mandat, tot cu susținerea PSD. Social-democrații au propus următoarele nume pentru posturile de primar din București:

Daniel Tudorache – Sectorul 1

Dan Cristian Popescu – Sectorul 2

Aurelian Bădulescu – Sectorul 3

Daniel Băluță – Sectorul 4

Daniel Florea – Sectorul 5

Gabriel Mutu – Sectorul 6