Ți-ai găsit mașina LOVITĂ în parcare? Uite ce trebuie să faci imediat!

Ți-ai găsit mașina LOVITĂ în parcare? Uite ce trebuie să faci imediat!

Sigur nu este deloc plăcut să descoperi că mașina ta a fost avariată, mai ales în condițiile în care acest lucru se întâmplă atunci când e parcată și tu nu ești la fața locului. Aglomerația tot mai mare din orașe și locurile de parcare limitate ca număr și spațiu sunt doi factori care conduc la o creștere a incidentelor de acest fel. Totuși, trebuie să știi că situația nu este fără ieșire, chiar dacă cel care a produs pagubele nu a binevoit să îți ofere o modalitate prin care să îl contactezi ulterior. Pentru că, într-adevăr, puțini sunt cei care lasă un număr de telefon atunci când lovesc un autoturism al cărui șofer nu este prezent. Iată ce trebuie să faci, dacă ești pus într-o astfel de situație, potrivit Observator.tv.

ARSENIE BOCA A ANUNȚAT URGIA! NE VA LOVI PESTE CÂTEVA ORE! IMAGINI APOCALIPTICE PENTRU ROMÂNIA (GALERIE FOTO)

Orice astfel de incident trebuie să fie raportat către Poliția Rutieră în cel mult 24 de ore. În caz contrar, responsabilitatea reparațiilor va cădea pe umerii tăi și sunt șanse foarte mari să ai și permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile. Singura posibilitate ca perioada de 24 de ore să se prelungească este reprezentată de situația în care ai fost plecat din localitatea în care s-a produs accidentul, iar atunci când te-ai întors trecuse o zi de la producerea avariilor. Este foarte important, de asemenea, ca toate documentele tale să fie valabile, iar aici este vorba despre ITP și polița RCA. După ce depui plângerea la Serviciul Rutier, se va întocmi un dosar și se vor elibera acte constatatoare, în baza cărora poți obține și despăgubiri, chiar dacă nu ai asigurare Casco.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A ȘOCAT ROMÂNIA! VEZI AICI IMAGINILE DURERII (GALERIE FOTO)

În cele mai fericite cazuri, șoferii care își găsesc autoturismele avariate au avut inspirația de a face autoturismului o asigurare Casco. Acest tip de asigurare poate acoperi și daunele provocate de un autor necunoscut, însă nu orice Casco oferă acest avantaj. Dacă ai o mașină destul de nouă și care ar putea fi expusă unor astfel de riscuri, este recomandat să consulți mai mulți asiguratori pentru a identifica cea mai bună ofertă pentru tine.

CUTREMUR MONDEN! ADIO, SALMAN KHAN! IULIA VÂNTUR A FĂCUT ANUNȚUL (GALERIE FOTO)

Cum, însă, majoritatea șoferilor nu apelează la o asigurare de tip Casco, ajutorul pe care îl pot primi nu are cum să vină de la societățile de asigurare. Recent, însă, a fost înființat Fondul Pentru Victimele Străzii (FPVS), la care contribuie cu resurse bănești firmele care vând polițe RCA. Acest fond are menirea de a ajuta proprietarii de autoturisme avariate din cauze necunoscute sau de conducători auto care nu dețin asigurarea RCA. Totuși, instituția acoperă foarte rar pagubele produse de autori necunoscuți. În general, FPVS intervine atunci când șoferul care a provocat daune nu are asigurare RCA. Astfel, din punct de vedere al asiguratorilor, cea mai sigură variantă rămâne încheierea unei înțelegeri de tip Casco.

S-A TERMINAT CU VIOREL LIS! L-AU GĂSIT FĂRĂ SUFLARE PE STRADĂ! OANA A FĂCUT ANUNȚUL TRAGIC

Varianta mai convenabilă este să apelezi la un service de dezmembrări auto, mai ales dacă avariile sunt minore, comparativ cu opțiunea de a lăsa service-urile să se ocupe de tot procesul. Piesele auto de la dezmembrări sunt, în general, originale, ceea ce asigură o calitate foarte bună și o longevitate pe măsură.

Așadar, dacă ai găsit mașina lovită în parcare, trebuie să anunți Poliția Rutieră și asiguratorul. În situația în care nu deții o asigurare de tip Casco sau aceasta nu acoperă și acest tip de daune, trebuie să recurgi la reparații pe cont propriu.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)