Beatrice Mahler: ”Nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare. E important să vedem ce avem de făcut în acest moment”

Beatrice Mahler: ''Nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare. E important să vedem ce avem de făcut în acest moment''

Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a vorbit la Digi24 despre scăderea numărului de cazuri de Covid-19, spunând cănu resimte o scădere a numărului de solicitări pentru internare.

„E mai bine decât ieri, dar dacă comparăm situația din București cu datele din alte orașe, lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. La Institutul Marius Nasta nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă ca fiind simptomatici”, a spus Beatrice Mahler.

„E foarte important să vedem care e numărul de laboratoare care fac testare în celelalte orașe și să evaluăm cifrele în acest context. E bine că n-am ajuns la 10.000, că suntem pe un trend ușor descendent, dar trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și e nevoie de multă responsabilitate în ceea ce privește testarea, dar aici trebuie să facem eforturi să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metodele de testare”, mai spune ea.

„Suntem la puţine zile de la momentul vacanţei de 1 decembrie”

„Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localiți. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere. Vedem oam care au posibilități diferite, educație diferită și acces la servicii de sănătate pe care, poate, alte părți ale țării nu le au.

E important să vedem ce avem de făcut în acest moment. Menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor pentru luna decembrie pentru spitalele din București”, a mai spus ea, la Digi 24.

Legat de o eventuală carantină a Capitalei, aceasta a spus că din păcate direcţia în care merge Bucureştiul nu este una favorabilă şi cu siguranţă trebuie luate în calcul toate variantele astfel încât numărul de cazuri să scadă.

Rata de infectare în Capitală este de 6,77 la mia de locuitori, cu 1.946 cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore.

Astfel, în ultimele 24 de ore avem parte de 161 de decese, 7.365 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la ATI sunt internate 1.271 de persoane.

Ultima oră
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?