Cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, discutată de magistraţii Judecătoriei Sector 5

Cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, discutată de magistraţii Judecătoriei Sector 5
Foto: Inquam Photos / George Calin

Cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea va fi discutată marți de judecătoria Sector 5, după ce, în urmă cu o săptămână, comisia din cadrul Penitenciarului Rahova a emis aviz favorabil.

Astfel că, dosarul 7901/302/2021 este programat la ora 10.15 la Judecătoria Sector 5.

Instanța i-a recunoscut lui Liviu Dragnea aproape 6 luni de muncă pe care fostul lider PSD nu le-a lucrat efectiv

Judecătoria Sectorului 5 a admis parțial o cerere formulată de fostul lider PSD Liviu Dragnea, prin care acestuia i se recunoaște o perioadă de aproape șase luni de muncă. Asta îl va ajuta în procesul de eliberare condiționată.

În zilele respective, lui Dragnea nu i s-a permis să muncească, fiind astfel sancționat pentru un interviu acordat Realitatea PLUS fără acceptul conducerii Penitenciarului. În septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.

Practic, el a cerut acum să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea din închisoare

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit despre situația lui Liviu Dragnea și spune că fostul președinte al PSD ar putea ieși din Penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește condamnarea din dosarul privind angajările fictive la DGASPC Teleorman, chiar în primăvară. „Este un arc de timp la care nu mă pot referi”, a mai adăugat ea, vineri, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

„Având în vedere faptul că a primit acel aviz favorabil din partea comisiei și faptul că avem termen pe data de 27, eu sper ca Judecătoria Sectorului 5 să constate că sunt toate condițiile îndeplinite pentru obținerea acestei eliberări condiționate, iar după aceea, ce pot să vă spun, mi-e greu să cred că Parchetul nu va face contestație – eu sper să nu facă. În cazul în care nu va face contestație, atunci probabil după trei zile de la data de la care se va pronunța instanța, respectiv a comunica hotărârea, vom putea discuta. Este un arc de timp la care nu mă pot referi, pentru că nu am cum să știu ce se va întâmpla în procedura aceasta, dar eu sper la o soluție bună, corectă și firească în ceea ce-l privește săptămâna viitoare”, a spus ea în urmă cu o săptămână.

Întrebat dacă ar fi șanse să fie eliberat până în vară, avocata fostului lider PSD a adăugat: „În mod normal ar trebui să iasă, repet, mult mai repede, nu până în vară, dacă nu i se vor da amânări ș.a.m.d, condiții în care nu văd de ce i s-ar da amânări, pentru că dânsul îndeplinește toate condițiile, n-a avut niciun fel de element negativ, să spun așa. Acestea sunt elementele pe care le va aprecia instanța, dar, sigur, va fi un judecător care va hotărî atât la fond, cât și în contestație, la tribunal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe