Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași, plasat sub control judiciar: Fostul ministru s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași (VIDEO)

Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași, plasat sub control judiciar: Fostul ministru s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Costel Alexe, fost ministru al Mediului și actual președinte al Consiliului Județean Iași, a fost citat, marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de inculpat în dosar și că a fost plasat sub control judiciar, informează B1 TV. În aceste condiții, Alexe s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași.

Costel Alexe anunță că s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași după ce a fost plasat sub control judiciar de DNA

”Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași și vicepreședinte al PNL”, a anunțat Costel Alexe, printr-un comunicat de presă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pe de altă parte, Alexe a anunțat că va rămâne la conducerea Consiliului Județean Iași.

”Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale. (…)

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință”, a mai transmis Costel Alexe.

Costel Alexe, acuzat că ar fi primitmită 22 de tone de produse din tablă

În luna ianuarie, președintele Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală în dosarul în careDNAîl acuză peAlexecă ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă.

Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către o fabrică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Ultima oră