DRAMA neștiută a lui Clotilde Armand: “Am ales România. Povestea mea”, despre moartea a doi dintre copii și căsătoria cu un român (FOTO)

DRAMA neștiută a lui Clotilde Armand: “Am ales România. Povestea mea”, despre moartea a doi dintre copii și căsătoria cu un român (FOTO)

Clotilde Armand, șarmanta franțuzoaică din politica românească, și-a lansat de curând cartea “Am ales România. Povestea mea”. Deși se concentrează mult pe viața sa profesională, vicepreședinta USR povestește și contextul în care a ajuns să se căsătorească cu un românși drama personală: pierderea a doi copii.

“Paginile acestei cărți sunt o parte din istoria mea, din istoria familiei mele”, scrie Clotilde Arman la începutul povestirii.

Așa cum spuneam, mai multe pagini din carte sunt dedicate familiei și, mai ales, celor două fiice care au murit mult prea devreme, Ondine și Clara.

“Când a muritOndine, la doar o săptămână după botez, am crezut că va fi sfârșitul perioadei fericite din viața noastră, sfârșitul tuturor ambițiilor. Mi se părea că lovitura sorții e așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată”, povestește ea.

LA eMAG, SUPER REDUCERILE CONTINUĂ ȘI DUPĂ BLACK FRIDAY: Intră AICI să găsești cele mai bune prețuri la ORICE îți dorești

Fetița decedase din cauza sindromului morții subite a sugarului. Deși devastați, soții Moroianu-Armand trebuiau să meargă mai departe, “pentru că îi aveam pe ceilalți copii ai noștri”.

Au urmat spaime și nopți nedormite. Acum erau și mai stricți, iar copiii ce au urmau au fost monitorizați permanent cu un aparat profesionist cu electrozi, care monitorizau respirația, până la vârsta de un an.

“Când copilul atingea un an, iar amândoi eram niște fantome, ne hotăram să ne oprim, pentru că statisticile spuneau că pericolul trecuse și copilul era salvat”, își amintește membra Uniunii Salvați România.

Când aprope trecuseră peste acest șoc, soții Moroianu-Armand sunt loviți de o altă dramă. După mai mulți ani petrecuți în România, Clotilde primește o avansare în cadrul firmei GDF Suez și decid să se mute pentru o perioadă limitată de timp în Franța.

“Am locuit acolo aprope 3 ani. Dar, când ne-am întors, eram alți oameni. Eram o altă familie. Clara nu mai era cu noi, adică nu mai era prezentă fizic cu noi”, continua, trist, povestea.

Totul decurgea normal până într-o zi,în urmă cu circa 5 ani, când Clara, fetița lor în vârstă de doar 10 ani, a fost lovită de un motociclist grăbit, pe trecerea de pietoni. Amândoi au murit pe loc.

“După accident, mult timp am negat realitatea. (…) Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pămând și o parte în ceruri, o parte care ne așteaptă și pe noi”, scrie autoarea.

În amintirea Clarei, spune Clotilde, “dau fiecărui copil câte un lucru de-al Clarei, pentru că așa făcea ea: dădea cadouri tuturor.”

În “Am ales România. Povestea mea”, Clotilde Armand mai povestește și întâmplări din anii petrecuți în managementul diverselor multinaționale.

Spre exemplu, aceasta își amintește despre cum a returnat cadouri extreme de scumpe primate de la alte firme, care, cel mai probabil, își doreau contracte bănoase.

“Odată, m-am trezit cu o surpriză acasă. Era un colier de mii de euro. L-am ambalat la loc, am chemat șoferul și l-am trimis să-l ducă celui care l-a trimis”.

REDUCERILE CONTINUĂ LA FASHION DAYS ȘI DUPĂ BLACK FRIDAY. HAINE DE FIRMĂ cu prețuri sub 100 de lei

Clotilde Armand s-a născut la 28 iunie 1973 în Franța. Diploma de inginer a obținut-o la Paris, iar studiile postuniversitare le-a finalizat în Statele Unite, cu dublă specializare.

În prezent, trăiește în România, împreună cu soțul său Sergiu Moroianu, cercetător matematician, și cei patru copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe