Emilia Șercan a părăsit, în lacrimi, emisiunea ”Profesioniștii”, moderată de Eugenia Vodă, după o întrebare despre perioada în care a lucrat la Realitatea TV: A fost un compromis. Mă simt o mare impostoare (VIDEO)

Emilia Șercan a părăsit, în lacrimi, emisiunea ”Profesioniștii”, moderată de Eugenia Vodă, după o întrebare despre perioada în care a lucrat la Realitatea TV: A fost un compromis. Mă simt o mare impostoare (VIDEO)
Foto: captură TVR

Jurnalista Emilia Șercan a plecat în lacrimi din platoul emisiunii ”Profesioniștii”, realizată de Eugenia Vodă la TVR 1 și difuzată sâmbătă seară. Invitat în emisiune a fost și jurnalistul Cătălin Tolontan.

Totul a pornit după ce Șercan a fost întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, televiziune condusă la acea vreme de Sorin Ovidiu Vântu, unde avea un salariu de 8.500 de euro. În acel moment, Emilia Șercan lucra la Evenimentul Zilei și realiza anchete despre omul de afaceri.

”Cum să mă pretind eu o profesionistă a presei de vreme ce am făcut marele compromis cu Vîntu pe care eu l-am investigat?, a spus în lacrimi Emilia Șercan, refuzând să mai revină în emisiune.

Pe de altă parte, Cătălin Tolontan a precizat că el nu se simte deloc rău pentru că lucrează în trustul lui Dan Voiculescu.

”Cred că Vîntu s-ar amuza teribil. Mă simt un nesimțit dacă nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu. Pe bune… Ar trebui să iau un Xanax”, a spus Tolontan.

Emisiunea ”Profesioniștii” este una înregistrată, iar Eugenia Vodă a precizat că nu intenționează să taie la montaj momentul în care Emilia Șercan a plecat din platou.

Înregistrarea emisiunii ”Profesioniștii” poate fi văzută AICI

Redăm, mai jos, discuția dintre cei trei jurnaliști, redatăde Pagina de media:

Emilia Şercan: Scriam despre afacerile lui Sorin Ovidiu Vântu. De ziua lui, mi-a trimis un coş uriaş cu flori şi şase sticle de şampanie Dom Perignon şi un mic cartonaş pe care scria 'sper să ciocniţi un pahar de şampanie cu ocazia zilei mele'. Le-am suit într-o maşină şi le-am returnat la celebra lui vilă de pe strada Paris.

Eugenia Vodă: Ca să terminăm secvenţa adorabilă a Emiliei care duce şampania şi florile înapoi pe strada Paris şi le predă expeditorului, că după câţiva ani, şi nu mulţi, practic oferta superbă de 8.500 de euro pe lună a venit de la omul care trimisese florile şi şampania şi te-ai mutat în trustul lui. Această fractură, cum o explici?

Cătălin Tolontan: Care este un compromis de imagine de fapt, pentru că nu şi-a compromis meseria. Cred că se explică prin norma meseriei, pentru că dacă faci meseria asta o poţi face indiferent cine îţi este patron. Să fim serioşi, nu îţi poţi alege patronul în toate situaţiile din această lume.

Emilia Şercan: Nu mi-am compromis meseria. A fost un compromis pe care eu l-am făcut la momentul respectiv. E adevărat că m-am gândit că e posibil ca lucrurile astea să vină. Dar din punct de vedere moral, acel lucru a fost un mare compromis.

Eugenia Vodă: Nu pledez pentru asta, să-ţi pui talentul şi inteligenţa şi profesionalismul în slujba oricărui mogul.

Cătălin Tolontan: În slujba publicului rămâne. Nu este în slujba mogulului. Emilia a lucrat pentru aceeaşi oameni care o citesc astăzi şi cum lucra la Vântu."

Eugenia Vodă: Până în clipa în care patronul poate să-ţi spună stop.

Cătălin Tolontan: Iar tu poţi accepta sau nu.

Emilia Şercan: În momentul în care mie la Realitatea TV mi-au fost blocate câteva anchete am plecat.

Eugenia Vodă: Cine ţi le-a blocat?

Emilia Şercan: Cine mi le-a blocat? Cei care conduceau la momentul respectiv postul. Mi-am dat demisia.

După câteva minte

Emilia Şercan: Putem să facem o pauză? Eu nu mai pot, sincer.

Eugenia Vodă: Emilia, bea nişte apă…Emilia!

Emilia Şercan (Plângând): Ce vreau să spun este că nu ar trebui să fiu în emisiune.

Eugenia Vodă: Doamne fereşte. (…) ce v-am rugat înainte?

Emilia Şercan: (Plângând) Nu pot, adică..

Cătălin Tolontan: Dar ce s-a întâmplat?

Emilia Şercan: În momentul ăsta mă simt o mare impostoare.

Eugenia Vodă: Nu ştiu ce te-a apucat.

Cătălin Tolontan: Conştientizezi de la ce ai triggerul?

Emilia Şercan: Cum dracu să pretind eu că sunt o profesionistă a presei din moment ce eu am făcut marele compromis cu Vântu? Eu l-am investigat pe Vântu.

Cătălin Tolontan: Cred că s-ar amuza Vântu teribil. Mă simt un nesimţit înseamnă, că nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu. Scuză-mă, pe bune, dar ce să fac, să-mi iau un xanax?

(…)

Cătălin Tolontan: Este normal, jurnaliştii nu sunt nişte roboţi. Dacă nu ai această patimă şi aceste emoţii nu te apuci să faci această meserie, pentru că trebuie să fii nebun să vrei să faci o meserie în care să crezi că numai tu eşti primul din lumea asta care afli o ştire. Trebuie să te mâne ceva în interiorul tău foarte profund şi extrem de furtunos.

Eugenia Vodă: Ideea este că Emilia a retrăit durerea, a izbucnit în plâns şi a plecat, Şi nu o să tai la montaj asta, pentru o dată. Tu ai tăia-o?

Cătălin Tolontan: Eu? Aş difuza tot. Mâine aş da ştire, aş da-o pe surse mâine, 'Emilia Şercan, criză de conştiinţă în studioul TVR'.

Eugenia Vodă: Nu pot să rog un operator să o filmeze pe Emilia, dar o să le spun telespectatorilor că o aud cum plânge la doi paşi, în culise, şi nu vrea să se întoarcă pe scaun.

Cătălin Tolontan: E nevoie de o reacţie de Sorin Ovidiu Vântu din puşcărie. Dacă l-am suna, cred că s-ar distra copios că un om are o remuşcare în privinţa relaţiei cu el, deşi eu cred că el nu i-a cerut Emiliei Şercan niciodată absolut nimic şi nu i-a cerut să-şi încalce niciodată profesia.

Eugenia Vodă: Emilia plânge la trei metri de noi, Tolontan a rezistat pe baricade.

Cătălin Tolontan: Şi se simte extrem de nesimţit de vreme ce şi el are un patron care este în închisoare dar nu se simte vinovat pentru asta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari