Incendiu în secția ATI a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureş

Incendiu în secția ATI a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureş
Foto: pixabay.com

O priză a luat foc, vineri dimineaţă, în secţia ATI a Clinicii Medicale III din Târgu-Mureş, incendiul fiind stins de angajaţi înainte de sosirea pompierilor.

În salonul în care a avut loc incendiul erau șase pacienți, însă nu a fost necesară evacuarea acestora.

„În acel salon unde s-a manifestat incendiul, se aflau şase pacienţi. Doar unul dintre ei, cel care se afla în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Din fericire, incendiul a fost detectat la timp şi lichidat. Nu sunt alte probleme”, a declarat la Antena 3 purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, citat de News.ro.

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, provocat de un scurtcrcuit electric

Amintim că acesta nu este singurul incendiu care a avut loc într-un spital în ultima perioadă. Un incendiu s-a produs duminică dimineață, 22 noiembrie, în interiorul Spitalului CFR din municipiul Cluj- Napoca. Focul a izbucnit într-una dintre băile de la etajul 1, iar la scurt timp mai multe echipaje de pompieri au intervenit. Din fericire nu au existat victime, însă trei persoane au fost evacuate.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, la acel moment. Acesta a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR.

Incendiul la Spitalul din Piatra Neamț

Și la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, unde erau pacienți internați cu Covid-19, a izbucnit un incendiu.

Medicul de gardă de la Piatra Neamț a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi. A suferit arsuri foarte grave și nu a putut fi tratat în România, pentru că nu avem condiții. Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia.

În urma acestui eveniment tragic, 15 din cei 16 pacienți internați s-au stins din viață.

Urmăriți B1TV.ro și pe