Incendiu la ”Matei Balș” | Primele audieri ale cadrelor medicale. Două infirmiere au văzut cum ardea pijamaua unui pacient / Ele au încercat să ajute și alți bolnavi care strigau speriați (VIDEO)

Incendiu la ”Matei Balș” | Primele audieri ale cadrelor medicale. Două infirmiere au văzut cum ardea pijamaua unui pacient / Ele au încercat să ajute și alți bolnavi care strigau speriați (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Au început primele audieri în dosarul deschis după incendiul de la spitalul ”Matei Balș”, soldat cu moartea a patru pacienți. Avocați ai spitalului asistă la audieri. Potrivit unor noi informații, două infirmiere care se aflau în salonul din care a pornit incendiul au văzut, la un moment dat, cum ardea cu flacără pijamaua unui pacient. Ele au încercat să stingă flăcările cu o pătură, dar nu au reușit. Infirmierele au încercat apoi să ajute alți pacienți care strigau după ajutor.

Fiica unei paciente care e internată la ”Balș” a spus că i-a adus mamei sale o aerotermă pentru a se încălzi. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit chiar de la o sursă externă de încălzire. În institut, căldura e furnizată sub parametri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dosar penal pentru ucidere din culpă după incendiul izbucnit la spitalul ”Matei Balș”

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, într-un corp de clădire al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală. Patru pacienți au murit și câteva zeci au fost evacuți și transportați la alte spitale din București.

Incendiul s-a produs într-o clădire veche, dar recent renovată a spitalului ”Matei Balș”, după cum a susținut Ministrul Sănătății. Vlad Voiculescua mai precizatcă spitalul „e una din instituțiile de sănătate care a fost bine finanțată în ultimii ani”.

În saloane erau pacienți COVID-19 în stare gravă care aveau nevoie de măști cu oxigen pentru a respira. Pompierii au spus că au existat degajări mari de fum, prin urmare nu e exclus ca bolnavii să fi fost afectați.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit de la un reșou.

La spital a ajuns și Corpul de control al premierului, care face propria anchetă.