Ministrul Transporturilor: Iarna nu ne-a luat prin surprindere / Nu avem autostrăzi, drumuri naționale închise sau zone unde circulația se defășoară cu dificultate din cauza zăpezii (VIDEO)

Ministrul Transporturilor: Iarna nu ne-a luat prin surprindere / Nu avem autostrăzi, drumuri naționale închise sau zone unde circulația se defășoară cu dificultate din cauza zăpezii (VIDEO)
Foto: gov.ro

Lucian Bode a discut în cursul zilei de mierucir, la sediul MAI despre măsurile pregptite de către Ministerul Transporturilor în vederea asigurării condițiilor normale de circulație pe timpul iernii. Totdată, el a ținut să precizeze că anul acesta autoritățile nu au fost luate prin surprindere de condițiilor meteo, fiind asigurate stocurile și utilajele necesare deszăpezirii.

La ședința Comandamentului de Iarnă a fost prezent și premierul interimar, Nicolae Ciucă.

Ministrul Transporturilor: Iarna nu ne-a luat prin surprindere

Lucian Bode a ținut să precizeze, în timpul ședințeei de la MAI, la care a participat și premierul interimar Nicolae Ciucă, că iarnă nu a luat autoritățile române prin surprindere, explicând ce măsuri au fost luate până acum la nivelul ministerului.

„În cursul zilei de astăzi am evaluat stadiul acțiunilor întreprinse pentru asigurarea condițiilor optime de circulație pe toate cele 4 moduri de transport:

Nu ne-a luar iara prin surprindere și am reușit să avem o colaborare foarte bună cu Poliția Română și în acest moment avem încheiate toate protocoalele, la nivelul tuturor serviciilor de Poliție Rutieră, din toate județele pentru asigurarea viabilității drumurilor naționale și autostrăzilor pe timpul sezonului rece.

Am reușit să montăm semnalizările rutiere specifice seoznului rece, până la această dată sunt prezente un număr de 2.194 de utilaje funcționale, dintr-un total de 4.065 de utilaje. Restul vor fi prezente, în bazele de deszăpezire, în funcție de condițiile meteo.

Comform reglementărilor, avem obligația să avem asigurat stocul de material antiderapant și materiale chimice într-un procent de 50% din total, la acest moment avem stocuri pentru sare, nisim, produse ecologice, clorură de calciu, peste 50% din cantitățile stabilite conform legii și avem 2.194 de utilaje prezente”, a explicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Nu sunt drumuri închise, în România, din cauza zăpezii

Ministrul Lucian Bode a recizat în timpul ședinței de mieruci, că la această oră nu există drumuri închise pe toate cele patru căi de circulație din România. Totodată, el a ținut să precizeze că circulația se desfășoară normal, fără a fi îngreunată de condițiile meteo.

În acest moment nu avem autostrăzi sau drumuri naționale închise, ori sectoare de autostrăzi sau drumuri naționale închise, ori cu circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo. De asemenea, precizez faptul că Ministerul Transporturilor pune la dispoziția participanților la trafic o aplicație prin care putem vedea starea carosabilului în timp real”, a adăugat el, la videoconferința de la MAI.

În ceea ce privește transportul feroviar, sunt pregătite pentru intervenție 33 de pluguri, toate sunt în stare de funcționare. Sun pregătite 101 utilaje pentru intervenție (…) 2.835 de instalații funcționale pentru topirea zăpezii și a gheții. La această dată nu avem linii de cale ferată închise sau cu circulație înregunată, din cauza condițiilor meteo.

În ceea ce privește transportul aerian, în cele 16 aeroporturi ce țin de Ministerul Transporturilor avem 156 de utilaje de deszăpezire disponibile, stocuir de materiale necesare degivrării și în acest moment nu sunt piste închise pe cele 16 aeroporturi.

În ceea ce privește transportul naval, aici funcționează un comandament operaționale de iarnă. Toate porturile sunt deshcise și operaționale”, a declarat ministrul Transporturilor, la sediul MAI.

Urmăriți B1TV.ro și pe