O nouă secție ATI la Spitalul Județean Neamț. Pacienții COVID, în stare critică, tratați două etaje mai sus față de locul incendiului

O nouă secție ATI la Spitalul Județean Neamț. Pacienții COVID, în stare critică, tratați două etaje mai sus față de locul incendiului
foto simbol: Pixabay

Spitalul Județeande Urgentădin Piatra Neamțprimeștedin nou paciențiinfectațicu COVID-19, în stare gravă. Unitatea medicală are de vineri onouă secție de Terapie Intensiva, cu două etaje mai sus fața de cea care a ars în urma cu o săptămână.

Noua secția are o capacitate de 9 paturi, avizele DSP și ISU și este plasata la etajul 5 al clădirii.

Secția ATI de la Spitalul Județean Neamț va funcționa temporar

Secția va funcționa doar o scurta perioadă de timp, până la finalizarea lucrărilor pentru o secție definitivă.

Aceasta va găzdui bolnavi în stare grava pe o perioadă de cel mult 1 lună și jumătate, întrucât autoritățile au identificat deja un alt spațiu pentru Terapie Intensivă, care poate funcționa definitiv, într-o clădire care aparține Spitalului de Urgență, în administrarea Consiliului Județean Neamț.

Acest spațiu cu o capacitate de 17 locuri mai are nevoie de lucrări care vor dura cel mult 2 luni, susțin autoritățile.

Ancheta continuă după tragedia de săptămâna trecuta. Se pare că incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă nu s-a stabilit deocamdată dacă a foist vorba despre un scurt circuit apărut a priză ca urmare a suprasolicitării instalației, sau a fost un scurt circuit apărut în interiorul unui injectomat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

13 victime în urma incendiuluide la ATI Piatra Neamț

A murit unul dintre cei șase pacienți de la Neamț, internați la ATI Lețcani. Este a -13a victimă în urma incendiului de la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamț.

Decesul a fost confirmat în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, la Spitalul din Lețcani, Iași.Victima este o femeie în vârstă de 68 de ani.

Ceilalți pacienți se afla în continuare în stare critică.

Urmăriți B1TV.ro și pe