Peste 9 kilograme de droguri, capturate de DIICOT. Erau trimise din Spania printr-o firmă de curierat

Peste 9 kilograme de droguri, capturate de DIICOT.  Erau trimise din Spania printr-o firmă de curierat

DIICOT, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au interceptat peste 8,7 kilograme de cannabis şi 400 grame de cocaină, aduse din Spania prin intermediul unei firme de curierat, în cadrul unei acţiuni de prindere în flagrant desfăşurate joi de, pe raza municipiului Bistriţa.

Cel care a ridicat pachetele este un tânăr de 26 de ani, care, în încercarea de a scăpa de oamenii legii, a aruncat din autoturism geanta de voiaj în care se aflau drogurile, fiind oprit ulterior pe raza localităţii Salva.

Tânărul de 26 de ani a primit, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului C.L.A., imediat după ce acesta a ridicat cele două colete de la firma de curierat. În încercarea de a scăpa, inculpatul a aruncat din autoturism o geantă de voiaj în care se aflau un număr de 31 de pachete vidate ce conţineau cantitatea de 8,72 kg de cannabis şi un pachet vidat în folie transparentă ce conţinea cantitatea de 400 grame de cocaină. Autoturismul în cauză a oprit în trafic, pe raza localităţii Salva, iar la volan a fost identificat inculpatul C.L.A., în vârstă de 26 de ani”, precizează DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, al specialiştilor din cadrul Biroului Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi al unor poliţişti din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Urmăriți B1TV.ro și pe