Românii sunt invitați să protesteze în fața Senatului, pe 22 septembrie, după ce senatorii l-au scăpat pe Oprea de răspundere în dosarul morții lui Gigină

Românii sunt invitați să protesteze în fața Senatului, pe 22 septembrie, după ce senatorii l-au scăpat pe Oprea de răspundere în dosarul morții lui Gigină
Foto:dailymail.co.uk

Românii încep să se mobilizeze după ce senatorii au făcut scut în jurul lui Gabriel Oprea și l-au salvat de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul morții polițiștului Bogdan Gigină.

Grupul Coaliția Ucide a creat un eveniment pe Facebook prin care îi invită pe toți cei nemulțumiți de acest vot să protesteze, pe 22 septembrie, în fața Senatului României.

"Oprea, esti cercetat, trebuie sa fii judecat" – este sloganul prin care grupul îndeamnă românii să arate în stradă nemulțumirea față de faptul că Oprea a fost salvat de proprii colegi și nu va mai răspunde în niciun fel în fața Justiției pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

”Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi.
Un politist a murit, iar persoana care este vinovata de ucidere din culpa nu va ajunge in fata justitei, pentru ca cei din senat se cred deasupra legii.
Fratilor, nu sunteti. Nici dumnezeu si nici invincibili.
De aceea joi iesim in strada, chiar la voi in casa, la intrarea dinspre senat, ca sa vedeti ca nu exista vreo diferenta magica intre noi si voi.
Ne intalnim aici :
http://bit.ly/2cYPdmQ

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă”, este mesajul scris de organizatori pe pagina oficială de Facebook a protestului.

Procurorii solicitaseră începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morții polițiștului Bogdan Gigină, dar senatorii au respins-o cu 73 de voturi ”împotrivă” și 45 de voturi ”pentru”. (DetaliiAICI)

Procurorii au reacționat după acest vot și au transmis că răspunderea penală a lui Oprea pentru moartea polițistului Bogdan Gigină NU mai poate fi stabilită, căci senatorii au blocat ancheta penală (Detalii AICI)