Sorin Cîmpeanu: Orele remediale nu se mai pot derula în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Nu ai cum să recuperezi în online ce ai pierdut în online (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Orele remediale nu se mai pot derula în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Nu ai cum să recuperezi în online ce ai pierdut în online (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi, în emisiunea „Actualitatea cu Tudor Mușat” despre cu se desfășoară programul de recuperare a materiei pierdute din cauza învățământului online, abia demarat.

Ministrul Educației a explicat că orele remediale au fost anulate deja în localitățile în care rata de infecare cu COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori, pentru că este necesar ca aceastea să aibă loc în sălile de clasă, ceea ce nu mai este posibil.

„Orele de recuperare au început. Am lăsat deschis procesul pentru orele remediale. Aveam un număr de78.000 de înscriși din învățământul primar plus 62.000 din învățământul gimnazial și 90,000 din învățământul liceal . Din păcate, aceste ore remediale, conform regulamentarilor trebuie sa se deruleze fațăîn față în localitățile în care rata de infectare de 6 la mie a fost depășită, nu mai este posibilă prezenta fizică în scoli și atunci o mare problemă este că acest proces de recuperare abia demarat nu se mai poate realiza…Este un moment deosebit de dificil. Procesul de învățământ va continua online: Fiecare cadru didactic va face ceea se poate mai bine în online. Evaluări, testări, ore remediale nupot fi făcute online, doar cu prezență fizică. Pierderi vor fi…Cele mai multe au fost generate de faptul că accesul a fost dificil la internet, la tehnologie. Nu ai cum să recuperezi în online ce ai pierdutîn online”, a mai spus ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii