Traian Băsescu: Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă de imigranţi fără să mă consulte (VIDEO)

Traian Băsescu:  Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă de imigranţi fără să mă consulte (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Sabin Orcan și difuzată la postul B1 TV, că dacă era el la Cotroceni, Comisia Europeană nu ar fi lansat o cotă de emigranți fără a consulta România.

Eu am sesizat altceva ce mi se pare extrem de delicat. (n.r. Președintele Klaus Iohannis) afirmă că aceste cote s-au stabilit de comisie fără a consulta statele membre. Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă fără să mă consulte. Sunt convins că multe state au fost consultate. A spus-o chiar președintele, că nu acceptăm această cotă fără a fi consultat. Președintele Iohannis este fixat pe această cotă de 1.785. Aici nu e vorba de pshihologie. A fost un consiliu în mai care a avut o evaluare greșită că vor fi repartizați 40.000 de refugiați și României îi reveneau 1.785. A fost stabilită cota exact pe baza pe care o critică acum, pe PIB, pe populație, pe creștere economică„, a spus Băsescu.

Eu aș fi avut o poziție extrem de severă împotriva redistribuirii și a măcar unui singur refugiat. Nu este constituțional. Povestea asta cu Constituția este boală grea în România. Articolul 3 spune așa, la alineatul 4: Pe teritoriul poporului român nu pot fi strămutate sau relocate populație. Nu este permis de Constituția României. Eu, ca șef de stat, spun nu. Nu îmi dă nimeni o garanție că dacă primesc 1.600 anul acesta, la anul nu îmi trimit 10.000.

Pe mine m-ai umilit cu avioanele de prin toată Europa. Rromii mi trimiteai înapoi. Mă umileai. Mi-ai spus că nu îndeplinesc criterile Schengen, dar cei care au făcut analiza tehnică au spus că îndeplinesc. Și cine îmi spunea asta? Cei care acum se vede că au frontiere strecurătoare„, a explicat Băsescu.

Declarația lui Traian Băsescu vine după ce președintele Klaus Iohannis a respis cotele obligatorii de refugiați.  (Detalii AICI)

România ar urma să preia 4.646 dintre cei 120.000 de noi refugiați aflați în Italia, Grecia și Ungaria, potrivit schemei de redistribuire de urgență a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, care face parte dintr-un plan în șapte puncte pentru soluționarea crizei refugiaților cu care se confruntă Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene dat publicității miercuri la Strasbourg.

Traian Băsescu: Nu cred că dacă eram eu la Cotroceni, Comisia și-ar fi permis să aleagă o cotă de imigranţi fără să mă consulte

Urmăriți B1TV.ro și pe