Traian Berbeceanu, despre incendiul de la Institutul Matei Balș: Instalațiile anti-incendiu au funcționat, iar aprovizionarea cu curent electric și cu oxigen în pavilionul respectiv a fost întreruptă automat la producerea flăcărilor (VIDEO)

Traian Berbeceanu, despre incendiul de la Institutul Matei Balș: Instalațiile anti-incendiu au funcționat, iar aprovizionarea cu curent electric și cu oxigen în pavilionul respectiv a fost întreruptă automat la producerea flăcărilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a făcut mai multe precizări despre situația de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde vineri dimineață a izbucnit un incendiu care a condus la moartea a patru persoane și a relocarea a zeci de pacienți în stare gravă spre medie către alte unități medicale din oraș.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, despre incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș

„Informațiile sunt cele care deja au apărut în spațiul public și sunt corecte. Din nefericire, am avut acest eveniment, această tragedie la Institutul Matei Balș. La fața locului s-a acționat de către echipele ISU, Poliție, de către personalul medical și auxiliar din cadrul Institutului cu promptitudine și s-au limitat proporțiile tragediei. Avem însă patru persoane care au decedat în urma acestei tragedii. Au fost evacuate de către echipele de salvatori peste 100 de persoane, pacienși din pavilionul afectat. O parte dintre aceștia au fost mutați în alte pavilioane ale Institutului, iar circa 40 de pacienți au fost relocați la alte spitale Covid din Capitală”, a declarat prefectul Capitalei, vineri, pentru B1 TV.

Un reșou aflat în priză a fost indicat drept o posibilă cauză a incendiului de către câțiva martori, care susțin că reșoul era folosit pentru că nu avea suficientă căldură. Întrebat dacă are ceva informații în acest sens, Traian Berbeceanu a explicat: „La momentul la care eu am plecat de la fața locului sosise echipa de cercetare la fața locului, formată din polițiști de la Serviciul Omoruri și procurori criminaliști, însoțiți de specialiști de la IGSU. Nu aș vrea să facem niciun fel de speculații cu privire la cauza și sursa incendiului. Așteptăm să se finalizeze cercetarea la fața locului și în mod clar aceste aspecte vor fi lămurite. Însă, din informațiile pe care le-am obținut la fața locului, pavilionul afectat este unul recent renovat, cu instalații schimbate și construite după standardele legale cerute la acest moment”.

„Am înțeles de la personalul medical cu care am discutat că nu erau probleme de călădură în acel pavilion. Mai mult decât atât, este important de știut faptul că, în momentul în care incendiul s-a produs, instalațiile anti-incendiu au funcționat și aprovizionarea cu curent electric și cu oxigen în pavilionul respectiv a fost întreruptă automat, ceea ce este bine pe de o parte pentru că s-au limitat proporțiile dezastrului”, a mai adăugat oficialul.

Întrebat ce urmează să facă în zilele următoare, prefectul Traian Berbeceanu a răspuns: „Așteptăm rezultatele cercetării la fața locului, să vedem exact care sunt cauzele incendiului, și bineînțeles că vor fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul anchetelor și controalelor efectuate”.

Ultima oră