Tricourile cu Mircea Vulcănescu, Radu Gyr şi Pr. Gheorghe Calciu, interzise în România de Institutul Elie Wiesel: Deocamdată sunt permise tricourile cu Petre Ţuţuea şi Ecaterina Teodoroiu (FOTO)

Tricourile cu Mircea Vulcănescu, Radu Gyr şi Pr. Gheorghe Calciu, interzise în România de Institutul Elie Wiesel: Deocamdată sunt permise tricourile cu Petre Ţuţuea şi Ecaterina Teodoroiu (FOTO)
Foto: Captură de ecran

Mai multe tricouri au fost interzise în România din cauză că promovează cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității. Cel puțin asta este acuzația Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România (INSHR) Elie Wiesel, scrie napocanews.ro.

Institutul a cerut „autorităţilor să intervină pentru retragerea de pe un site a produselor care afişează chipurile lui Mircea Vulcănescu, Radu Gyr şi Pr. Gheorghe Calciu pe motiv că aceştia sunt «criminali de război» şi că intră sub incidenţa articolului 5 din OUG 31/2002completatăcu legea 217/2015. Alături de cele 3 chipuri, a fost solicitată şi retragerea motto-ului site-ului «Ne vom întoarce într-o zi»„.

Iar administratorii site-ului legendevii.ro s-au conformat. Drept dovadă stă mesajul postat pe site.

În ceea ce privește legea, aceasta spune, potrivit articolului 4, că „nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1), (2) sau (21), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public”.

Dacă tricouri cu Mircea Vulcănescu sau Radu Gyr nu mai putem cumpăra, pe site-ul în cauză putem găsi alte tricouri cu alte personalităţi. Spre exemplu, de aici se poate cumpăra un tricou de damă cu Petru Țuțea. Pe lângă filosof, există obiecte vestimentare și cu potretele altor personalități, printre care Smaranda Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Valeriu Gafencu etc.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:15 - Ce a spus Diana Șoșoacă în primul discurs susținut în plenul Parlamentului European: „Aţi distrus România, toate drumurile sunt distruse, românii sunt sărăciţi ajutând ucrainenii non-stop” (VIDEO)
14:14 - Care este stațiunea cu cea mai curată apă de pe litoralul românesc? Este lăudată de turiști
14:13 - Nicușor Dan, despre sprijinul financiar pentru gravide: „5.700 de femei din Capitală au beneficiat, în prima jumătate a acestui an, de Voucherul Materna” / Condițiile pentru a primi banii (FOTO)
14:02 - Militar din Mureș, prins în timp ce vindea jumătate de kilogram de droguri, în Cluj.
14:01 - Victor Negrescu, despre postul de comisar european al României: Negociem un portofoliu important pentru țara noastră. Ne dorim să avem un comisar care gestionează subiectele economice
13:53 - Marina Almășan, declarații despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire. „Primesc zilnic declarații de dragoste și de împăcare din partea lui”
13:49 - „Nu-l rata pe Trump data viitoare!”. Trupa actorului Jack Black şi-a anulat restul turneului, după o glumă „periculoasă” în timpul unui concert (VIDEO)
13:47 - Un echipaj format din 16 oameni a dispărut, după ce un petrolier s-a scufundat în largul coastei Oman
13:44 - Patru șoferi și-au primit permisele de conducere înapoi, după ce INML a demonstrat rezultatul fals pozitiv de la Drug Test
13:42 - Aeronave ale Forțelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord