Vlad Voiculescu: „Avem 1.498 de paturi ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate” / „Vaccinarea este singura noastră şansă” (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Avem 1.498 de paturi ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate / Vaccinarea este singura noastră şansă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, că în prezent există 1.498 de paturi ATI disponibile pentru pacienţii cu COVID-19, din care 1.335 sunt ocupate. În Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate.

„Astăzi avem 1.498 de paturi ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate. De asemenea, v-aş spune că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate, deci avem doar trei paturi libere în Bucureşti. Lucrurile sunt cât se poate de serioase şi mesajele noastre, ale Ministerului Sănătăţii, ale întregului Guvern, trebuie judecate în această linie”, a explicat el.

Ministrul a vorbit şi despre situaţia vaccinării, despre care a precizt că aceasta este singura șansă de a depăși criza sanitră:

„Avem, de asemenea, un progres semnificativ al vaccinării şi vaccinarea, trebuie să spunem, este singura noastră şansă ca acest hop pe care trebuie să-l trecem împreună să fie ultimul sau să fie ultimul de o dimensiune care să afecteze atât de mult viaţa tuturor”, a precizat ministrul.

Voiculescu a spus că prin aceste măsuri se încearcă să se câştige timp pentru vaccinare.

„Avem o şansă să avem, spre deosebire de alte ţări chiar din UE, destule vaccinuri ca în următoarele trei-patru luni să avansăm foarte mult în lupta împotriva COVID-19”, a declarat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)