Al treilea val al pandemiei lovește Polonia, după o explozie a cazurilor noi de COVID-19

Al treilea val al pandemiei lovește Polonia, după o explozie a cazurilor noi de COVID-19
Sursa foto: Pixabay

Polonia se confruntă cu începutul unui al treilea val de infecții cu coronavirus, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, deoarece țara a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri zilnice, scrie Reuters.

Al treilea val de coronavirus lovește Polonia

Polonia a slăbit unele restricții, deschizând recent pârtiile de schi, precum și cinematografe, hoteluri și teatrele cu o capacitate de până la 50%, dar autoritățile au avertizat că aceste măsuri ar trebui să fie anulate în funcție de situația epidemiologică.

„Suntem la începutul celui de-al treilea val, nu este atât de dinamic ca în Slovacia sau Republica Cehă … dar, din păcate, observăm această tendință ascendentă”, a declarat Wojciech Andrusiewicz reporterilor.

„Din păcate, vedem o tendință de creștere de 20%.” El a adăugat că aproximativ 10% din cazurile Covid-19 din Polonia sunt infecții cu varianta britanică.

Vineri, Polonia a raportat 8.777 de cazuri noi de coronavirus și 241 de decese. În total, au fost raportate 1.623.218 cazuri de coronavirus și 41.823 de decese.

România cunoaște o evoluție de tip platou

România pe de altă parte cunoaște o stagnare a număruluid e cazuri zilnice.Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, vineri, la ora 13.00, că 2.712 cazuri de infectare cucoronavirusau fost înregistrate, la nivel național, în ultimele 24 de ore.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 683 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Asta în condițiile în care, în același interval au fost prelucrate peste 33.000 de teste RT-PCR și teste antigenice. 949 de pacienți cuCOVID-19sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă la unităților medicale din țară. Totodată, în ultimele 24 de ore, alți 79 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19au decedat.

Peste 2.700 de noi cazuri deCOVID-19, confirmate în România în ultimele 24 de ore: 79 de pacienți și-au pierdut viața

În aceste condiții, numărul total al cazurilor de infectare, la nivelul întregii țări a ajuns la 774.555, cu 719.693 de pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit