Arestare de răsunet în Rusia. Guvernatorul regiunii Habarovsk, acuzat de uciderea mai multor oameni de afaceri (FOTO, VIDEO)

Arestare de răsunet în Rusia. Guvernatorul regiunii Habarovsk, acuzat de uciderea mai multor oameni de afaceri (FOTO, VIDEO)

Guvernatorul regiunii Habarovsk din estul îndepărtat al Federaţiei Ruse a fost arestat sub suspiciunea de crimă organizată şi tentativă de omor, anunţă agenţia TASS, citând Comitetul de Anchetă al Rusiei.

Anchetatorii ruşiîl acuză pe guvernatorul Serghei Furgal de uciderea unui număr nespecificat de oameni de afaceri, potrivit informaţiilor din mass-media rusă.

Patru membri ai unei grup infracţional organizat au fost arestaţi anterior, în legătură cu dosarul Furgal, potrivit Agerpres. Autorităţile susţin că aceste crime au fost comise în urmă cu circa 15 ani, în regiunile Habarovsk şi Amur. Organele de anchetă au dat publictăţii filmul cu momentul arestăii lui Furgal, dar au fost foarte zgârcite în a oferi detlii despre crimele petrecute în 2004-2005.

Guvernatorul Furgal a fost îmbarcat într-o cursă aeriană şi adus pentru cercetări la Moscova. El s-a arătat surprins de acţiunea anchetatorilor şi a susţinut că nu are nicio legătură cu crimele care i se impută.

Potrivit TASS, o petiţie în susţinerea guvernatorului a fost semnată de peste 12.600 de locuitori ai regiunii Habarovsk. “Vrem să-l susţinem pe Serghei Ivanovici (Furgal) şi să nu admitem demiterea lui”, se arată în scrisoarea de susţinere.

Dacă Furgal, membru al Partidului Liberal Democratic, îşi va pierde funcţia de guvernator, în Habarovsk vor fi organizate alegeri regionale, cel mai probabil în primăvara anului 2021, notează TASS.

Arestare de răsunet în Rusia. Guvernatorul regiunii Habarovsk, acuzat de uciderea mai multor oameni de afaceri

Tags: